Balıkçılar av sezonunu açtı!

Trabzon'da çok sayıda balıkçı teknesi avlanma yasağının sona ermesi ve yeni av sezonunun başlaması ile birlikte denize açıldı. Balıkçılar ilk günün sonunda bol miktarda istavritle limanlara döndü.

Balıkçılar av sezonunu açtı!
 

Denizlerde 1 Mayıs ' ta başlayan avlanma yasağı bugü ; n sona erdi . Aylar sü ; ren hazırlıkların ardından Trabzonlu balıkç ; ılar , teknelerini balıkla doldurma ü ; midiyle dü ; n gece ' Vira Bismillah ' diyerek denize aç ; ıldı . Saatler sü ; ren taramaların ardından cihazlarından gelen sinyallere gö ; re belirlenen noktalarda ağlarını denize seren Araklılı balıkç ; ılar , sezonun ilk gü ; nü ; nde geç ; en yıla nazaran gü ; zel bir havada avlandılar . Ay ışığı altında avlanan balıkç ; ıların denize attığı ağlara takılan istavritler balıkç ; ıların yü ; zü ; nü ;
gü ; ldü ; rdü ; . Onlarca tayfa , yorucu ancak bir o kadar da eğlenceli ritimlerle ağları denizden toplarken ağlardan tekneye dö ; kü ; len istavritlerin ışıltısı ve ç ; ırpınışı gö ; z kamaştırdı . İstavritin yanı sıra az da olsa palamut , kalkan ve barbun gibi balıklar da ağlara takıldı .
Tekneler sezonun ilk gü ; nü ; nü ; n ardından sabahın ilk ışıklarıyla limanlara dö ; ndü ; . Tayfalar denizden ç ; ıkarmak iç ; in uğraş verdiği balıkları bu kez de kasalamak iç ; in ter dö ; ktü ; . Limanda kasalara doldurulan istavritler daha sonra vatandaşın sofrasına ulaştırılmak ü ; zere aç ; ık artırma usulü ; yle satışların yapıldığı balık haline gö ; tü ; rü ; ldü ; .
Yaklaşık 40 yıldır Karadeniz ' in hırç ; ın sularında balıkç ; ılık yapan Adem Baba Balıkç ; ılık firmasının sahiplerinden ve kaptanı Yakup Uzun , yaptığı aç ; ıklamada , ' İnşallah bu sene sezonumuz iyi geç ; er . İki senedir iyi bir sezon geç ; irmedik , palamut olmadı , 2 senedir . Bu sene palamuttan umutluyuz . Şuanda denize aç ; ıldık ve istavrite ağ sardık . Geceleri pek palamut olmaz . Sabahtan bakacağız palamut olur mu olmaz mı diye . Bir kaç ; gü ; n iç ; erisinde palamudun durumu belli olur . Ama edindiğimiz bilgiler ve izlenimlerime gö ; re
bu sene bir şeyler gö ; zü ; kü ; yor . İnşallah bu sene biraz palamut olurda bizlerde para kazanırız . Halkımız da bol ve ucuz palamut yer ' dedi .