ASKİ: Ankara'nın suyu içilebilir

Ankara Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü, her gün Ankara'nın şehir şebeke suyunun 760 noktasından numune alınarak tahlil edildiğini, tahlil sonucunda şehir suyunun sağlıklı, rahatlıkla içilebilir ve kullanılabilir olduğunu açıkladı.

ASKİ: Ankara'nın suyu içilebilir
 

ASKİ Genel Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' nden yapılan aç ; ıklamada , alınan su ö ; rneklerinin Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı ile ASKİ Genel Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' nü ; n akredite olmuş laboratuvarlarında incelendiği vurgulanarak , iç ; me suyu ile ilgili analiz verilerinin gü ; nlü ; k olarak www . aski . gov . tr adlı web sitesinden yayınlandığı hatırlatıldı .

Aç ; ıklamada , ' Ankara ' nın iç ; me suyu kalitesi uzman tü ; m kurum , kuruluş ve ü ; niversitelerce tasdik edilmiştir . İç ; me suyumuzda en ufak bir problem bulunmamaktadır . Başkentliler damacana su kalitesinde musluk suyu kullanmaktadır ' denildi .

' DAMACANA KALİTESİNDE MUSLUK SUYU '

Aç ; ıklamada , şehir şebekesinin yanı sıra Ankara ' ya su sağlayan barajlardan da numuneler alındığı belirtilerek şu gö ; rü ; şlere yer verildi : ' Barajları besleyen tü ; m derelerden ve baraj gö ; lü ; nden alınan numuneler , akredite olmuş laboratuarımızda incelenerek barajların su kalitesi tespit edilmektedir . Ankara ' nın barajları son derece temiz olup , buradan gelen sular İvedik İç ; me Suyu Arıtma Tesisi ' nde modern yö ; ntemlerle arıtılarak vatandaşlarımızın kullanımına sunulmaktadır . Arıtma tesisinden ç ; ıkan suyun kalitesi ise Tü ; rkiye ve dü ; nya standartlarının ü ; zerindedir . '

Numunelerin aynı zamanda Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı tarafından da analiz edildiği belirtilen aç ; ıklamada , ' Bu analiz sonuç ; ları da gü ; nlü ; k olarak www . aski . gov . tr adlı web sayfamızda yayınlanmaktadır . Başkentliler , damaca su kalitesinde musluk suyu kullanmaktadır . Ankara ' nın iç ; me suyu kalitesi uzman tü ; m kurum , kuruluş ve ü ; niversitelerce tasdik edilmiştir . İç ; me suyumuzda en ufak bir problem bulunmamaktadır ' gö ; rü ; şü ; ne yer verildi .

' BARAJLARDA GEREKLİ TEDBİRLER ALINMAKTADIR '

Ankara ' nın iç ; me suyunda herhangi bir problemin bulunmadığı kaydedilen aç ; ıklamada , baraj havzalarının korunması iç ; in azami ö ; zen gö ; steren kurumun , ileride herhangi bir sıkıntı yaşanmaması ve barajların su kalitelerinin muhafazası amacıyla ASKİ Genel Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' nü ; n barajlarda gerekli tedbirleri aldığı ifade edildi .

Diğer yandan , Ankara ' ya su sağlayan Ç ; amlıdere Barajı ' na 20 kilometre mesafedeki Ç ; amlıdere ilç ; esinin atık sularının baraja karışma ihtimali olmamasına rağmen , Ç ; amlıdere Belediyesi ' nin başvurusu ü ; zerine Bü ; yü ; kşehir Belediyesi ' nin , bir atıksu arıtma tesisi yapma ç ; alışmalarına başladığı ifade edildi .