Tarsus’a Dağlıca şehitleri anıtı

Hayırsever bir vatandaş, 21 Ekim 2007’de Dağlıca’da askeri bölüğün terör örgütü tarafından pusuya düşürülmesi sonucu şehit olan 12 asker anısına anıt yaptırdı

Tarsus’a Dağlıca şehitleri anıtı
 

Mersin ' in Tarsus ilç ; esinde hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılan Dağlıca Şehitleri Anıtı , dü ; zenlenen tö ; renle aç ; ıldı .
İsmetpaşa Mahallesi Ü ; zü ; mlü ; Kavşağı yanına hayırsever Ayşe Mirici tarafından yaptırılan ve ç ; evre dü ; zenlemesi belediye tarafından gerç ; ekleştirilen Dağlıca Şehitleri Anıtı ile yine Tarsus Belediyesi tarafından dizayn edilen Selç ; uk Han Restoran tö ; renle aç ; ıldı . Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz , tö ; rende yaptığı konuşmada , ' Bugü ; n burada bu zafer gü ; nü ; nde ü ; lkemizin bekası iç ; in hayatını genç ; yaşlarında kara toprağın bağrına teslim eden aziz şehitlerimizin anısına dü ; zenlenen anıtın aç ; ılışında beraberiz .
Tü ; m şehitlerimize Cenab-ı Allah ' tan rahmet diliyorum . Onların canları , kanları pahasına bugü ; n bu vatan topraklarında hü ; r ve bağımsız yaşıyoruz . Ama bir şehitlik anıtı aç ; arken geç ; en hafta verdiğimiz bir şehidin ardından maalesef bugü ; n de Hakkâ ; ri Şemdinli ' de 4 şehitle karşı karşıyayız ve bunlardan bir tanesi yine hemşerimiz , Tarsuslu . Ü ; zü ; ntü ; mü ; z sonsuz . Allah Tü ; rk milletine sabırlar versin . Hepimizin başı sağolsun . Allah bir daha anaların gö ; zyaşını dö ; ktü ; rmesin . Tabutlar bayrağa sarılı olarak artık gelmesin
istiyoruz ' dedi .
Tarsus Kaymakamı Mehmet Gö ; dekmerdan ise , ' Şehitlerimizin yü ; zü ; suyu hü ; rmetine biz burada bu bayrağın altında yaşıyoruz , ezanlarımızı dinleyebiliyoruz ve hü ; r ve mü ; stakil olarak hayatımızı devam ettirebiliyoruz . Bö ; yle bir anıtın aç ; ılması bize gurur veriyor . İsteriz ki tabii şehitlerimiz olmasın , analarımız ağlamasın . İnşallah bu acılar sona erer , evlatlarımızı kara toprağa vermeyiz . Bü ; tü ; n umudumuz bu . Kardeşlik ve barış iç ; erisinde bu cennet vatanda yaşamaya devam ederiz , bü ; tü ; n dileğimiz budur ' diye konuştu .

Konuşmaların ardından anıtın aç ; ılışı hayırsever Ayşe Mirici ve protokol mensupları tarafından birlikte yapıldı .
21 Ekim 2007 tarihinde Hakkâ ; ri ' nin Yü ; ksekova ilç ; esi Dağlıca beldesinde bir askeri bö ; lü ; ğü ; n terö ; r ö ; rgü ; tü ; PKK tarafından pusuya dü ; şü ; rü ; lmesi sonucu 12 asker şehit olmuş , 16 asker de yaralanmıştı .