Samsun Cumhuriyet Savcısı beni taciz etti

Yaşar Üniversitesi (YÜ) Öğretim Görevlisi Ü.E.İ., Samsun Cumhuriyet Savcılığı'na atanan Murat Gök'ün, kendisine cep telefonuyla cinsel ve hakaret içerikli mesajlar gönderdiğini iddia ederek suç duyurusunda bulundu.

Samsun Cumhuriyet Savcısı beni taciz etti
 

Ü ; . E . İ . ' nin avukatı Tarcan Ü ; lü ; k , konunun Hâ ; kimler ve Savcılar Yü ; ksek Kurulu ' na da bildirildiğini sö ; yledi . İzmir ' de ö ; zel yetkili Cumhuriyet savcısı olarak gö ; rev yaparken duruşma savcılığına atanan , son kararnameyle de Samsun Cumhuriyet Savcısı olan Gö ; k hakkında , cinsel taciz iddiasıyla suç ; duyurusunda bulunuldu . Avukat Ü ; lü ; k tarafından mü ; vekkili Ü ; . E . İ . adına Karşıyaka Cumhuriyet Savcılığı ' na verilen dilekç ; ede , İzmir ' de gö ; rev yaptığı dö ; nemde Murat Gö ; k ' ü ; n , mü ; vekkilinin babasını bir soruşturma sebebiyle tutuklattığını , davayı takip ederken kendisinin cep telefonu numarasını da aldığını kaydetti . Dilekç ; ede Savcı Gö ; k ' ü ; n , mü ; vekkili Ü ; . E . İ . ile babasına yardım etme bahanesiyle samimiyet kurmaya ç ; alıştığı , gece yarılarında cinsel iç ; erikli mesajlar gö ; nderdiği iddia edildi . Babasının davasının İzmir 10 . Ağır Ceza Mahkemesi ' nde devam etmesi sebebiyle mü ; vekkilinin korkusundan şikayet edemediği belirtilen dilekç ; ede , ' Ç ; ü ; nkü ; şü ; pheli , mü ; vekkilemin kanaatine gö ; re yaptığı kanunsuz soruşturmayla babasını tutuklatmıştır . Kendisi de tutuklanma korkusuyla şikayetç ; i olamamıştır . Şü ; pheli Samsun ' a tayin olduktan sonra mü ; vekkilem ü ; zerinden manevi baskı kalkmış , cesarete gelerek haklarını aramaya başlamıştır ' ' denildi .

Savcı Murat Gö ; k hakkında kamu davası aç ; ılması talep eden Tarcan Ü ; lü ; k , kamu gü ; cü ; nü ; kullanan kişilerin , soruşturma konusu yaptığı kişilerle ö ; zel ilişkilere geç ; memesi gerektiğini vurguladı . Avukat Ü ; lü ; k , ' Adalet dağıtan kişilerin , bu tü ; r konularda daha dikkatli olması gerekir . Bir hukukç ; u olarak ü ; midim , savcının bu isnadların altından aklanarak ç ; ıkmasıdır . Mü ; vekkilimin isnadları ç ; ok ciddi gö ; rü ; nü ; yor . Tutuklu kişinin kızıyla , kardeşiyle bir savcının gö ; rü ; şmesi etik olmayan bir şeydir ' dedi . Ü ; lü ; k , bu tü ; r iddiaların mutlaka delillendirilmesi gerektiğinin de altını ç ; izerek , kapsamlı bir soruşturma yapılacağına inandığını ifade etti .