Sadece Türkiye'de üretilecek!

Oyak Renault, ekonomik krize rağmen 110 milyon Avro'luk yatırımla dünyada sadece Bursa'da üretilecek Fluence modelini görücüye çıkardı.

Sadece Türkiye'de üretilecek!
 

Renault Nissan ittifakının ilk meyvesi olan C segmentindeki sedan Fluence , yıllık 100 bin adet ü ; retilip 100 ' den fazla ü ; lkeye ihraç ; edilecek . 6 yılda 518 bin adet ü ; retimle tarihinde ü ; ç ; ü ; ncü ; rekoru kıran Megane Sedan ' ın ü ; retimine son verilirken , yü ; zde 56 ' sı yerli olan Fluence ' nin lansmanının 15 Eylü ; l ' de Frankfurt Oto Show ' da yapılacağı ve kasım ayında Tü ; rkiye ' de satışa sunulacağı bildirildi .

Oyak Renault Genel Mü ; dü ; rü ; Tarık Tunalıoğlu , bu projenin Renault ' nun Tü ; rk ekonomisine olan inancının gö ; stergesi olduğunu belirterek , ' Renault , Tü ; rk ekonomisinin yaşadığı zor dö ; nemde bile ü ; rü ; n gamının en iyi ve en yeni modelini Tü ; rkiye ' de ü ; retme kararlığıyla gü ; venini bir kez daha gö ; sterdi ' dedi .

Yeni Renault Symbol , 3 ve 5 kapılı Clio Hatchbak ve Clio Grand Tour ile aynı bantta ü ; retilecek beşinci araç ; olacak Fluence ' ın tanıtımı Oyak Renault Bursa Fabrikası ' nda Genel Mü ; dü ; r Tarık Tunalıoğlu , Renault Mais Genel Mü ; dü ; rü ; İbrahim Aybar , Proje Direktö ; rü ; Teoman Yü ; cel ve Samir Cherfan ' ın katıldığı bir basın toplantısıyla yapıldı .

' TÜ ; RKİYE , RENAULT ' NUN BÜ ; YÜ ; ME STRATEJİSİNİN KALBİNDE YER ALIYOR '

Oyak Renault Genel Mü ; dü ; rü ; Tarık Tunalıoğlu , Tü ; rkiye ' nin Renault ' nun ö ; ncelikli hedeflerinden biri olan uluslararası bü ; yü ; me stratejisinin kalbinde yer aldığını belirterek , ' Oyak Renault performans aç ; ısından yılda 360 bin araç ; , yani dakikada bir araç ; ü ; retme kapasitesine sahip bü ; yü ; k ve son derece rekabetç ; i bir ü ; retim tesisidir . Bu da onu Renault ' nun Batı Avrupa dışındaki en bü ; yü ; k ü ; retim kapasitesine sahip tesislerinden biri yapıyor .

Tü ; rkiye ' de ü ; retilen iki otomobilden biri Bursa Oyak Renault Otomobil Fabrikası ' nda ü ; retiliyor . Tü ; rkiye ' den ihraç ; edilen iki binek otomobilden biri Renault markası taşıyor . Ö ; nemli bü ; yü ; me potansiyeli sunan ç ; ok sayıda pazara yakınlığı ile Bursa , Renault ve Tü ; rkiye iç ; in bö ; lgesel ü ; retim ve ihracat merkezi konumunda yer alıyor : Oyak-Renault Doğu ve Batı Avrupa , Orta Doğu ve Kö ; rfez ü ; lkeleri , Orta Asya Tü ; rki Cumhuriyetleri ve Kuzey Afrika olmak ü ; zere 5 kıtada 100 ' ü ; n ü ; zerinde ü ; lkeye ihracat yapıyor ' diye konuştu .

' KRİZE RAĞMEN RENAULT TÜ ; RKİYE ' YE GÜ ; VENDİ '

Bu proje ile 110 milyon euroluk bir yatırım yaptıklarını anlatan Tunalıoğlu , ' Renault , Tü ; rkiye ' ye her zaman inandı , gü ; vendi . Renault , sektö ; rü ; n ve Tü ; rk ekonomisinin yaşadığı zor dö ; nemde bile ü ; rü ; n gamının en iyi ve yeni modelini Tü ; rkiye ' de ü ; retme kararıyla bu gü ; venini bir kez daha kanıtladı . Yeni projenin hedeflerine ulaşma yolunda Oyak Renault ç ; alışanlarına ve yö ; netimine gü ; venim tam . Onlar geç ; mişte , Renault ' nun ' kalite , maliyet ve sü ; re ' standartlarına en uygun şekilde ü ; retim yapma başarılarını kanıtladılar .

Hep birlikte , gelecekte de yeni projeler almak iç ; in gereken tü ; m ç ; abayı gö ; stereceğiz . Bu proje Renault ' nun Oyak iş birliğiyle Tü ; rkiye ' ye olan inancının ve Tü ; rk ekonomisine olan katkısının hız kesmeden devamındaki kararlılığını gö ; steren ö ; nemli bir adım ' dedi .

' KRİZE RAĞMEN 3 VARDİYADAN GERİYE DÜ ; ŞMEDİK '

Genel Mü ; dü ; r Tarık Tunalıoğlu , krize rağmen 3 vardiyadan taviz vermediklerini ancak ü ; retim kapasitesini saatte 60 adetten 50 ' ye dü ; şü ; rdü ; klerini hatırlatarak , ' Bu yatırım kriz zamanında yapıldı . Ancak meyvelerini ö ; nü ; mü ; zdeki aylarda , yıllarda toplayacağımıza inanıyoruz . Ö ; nemli olan kriz sonrasına hazır olmak . 2008 ' de ü ; retim rakamımız 360 bin kapasiteye rağmen 286 binde kaldı . Ö ; nü ; mü ; zdeki yıl da 360 bin rakamını yakalayacağımızı dü ; şü ; nmü ; yoruz . Ama 2010 yılında 3 . vardiyayı kaybetmeyeceğimizi de biliyoruz . Krize rağmen ciddi manada vardiya azaltıp işç ; i ç ; ıkarmadık ' aç ; ıklamasını yaptı .

' HERKESTEN Ö ; NCE TÜ ; RKİYE ' DE TANITILDI '

Oyak Renault Mais Genel Mü ; dü ; rü ; İbrahim Aybar , lansmanı 15 Eylü ; l ' de Frankfurt Oto Show ' da yapılacak Fluence ' nin kasım ayında Tü ; rkiye ' de satışa sunulacağını kaydederek , ' Yeni teknoloji ve yeni tasarım Fluence , tü ; m dü ; nya iç ; in Tü ; rkiye ' de ü ; retiliyor . Herkesten ö ; nce Tü ; rkiye ' de tanıtılıyor . Dinamik , akıcı , sıra dışı tasarımıyla kullanıcısına prestij kazandıracak . Otomotiv sektö ; rü ; ndeki dengeleri değiştirip kısa sü ; rede Tü ; rkiye ' nin en ç ; ok tercih edilen otomobili olacak . Renault , Tü ; rkiye ' ye son derece gü ; ven duyuyor .

94 ' te krize rağmen Megane ü ; retimi Tü ; rkiye ' de kararlaştırıldı . 2001 krizinin hemen ardından 2003 ' te Sedan 2 ü ; retime başlandı . Tü ; rkiye ' de 6 yılda 143 bin satıldı . 518 bin adet ü ; retildi . Oyak Renault ' un ü ; ç ; ü ; ncü ; rekorunu kırdı . Başarımız ortada . Piyasada iniş ç ; ıkışlara gö ; re değil , doğru zamanda dü ; nyaya otomobil ü ; retiyoruz . Renault da yatırımlarını buna gö ; re yapıyor . Fluence ' ın fiyatı da gerç ; ekten rekabetç ; i olacak ' şeklinde konuştu .

' YÜ ; ZDE 56 ' SI YERLİ '

Oyak Renault Fabrika Proje Direktö ; rü ; Teoman Yü ; cel , zorlu yol şartlarına gö ; re tasarlanmış , kendi sınıfının en ç ; ekici ü ; rü ; nü ; olmayı hedefleyen , sportif , sağlam ve konforlu Fluence ' ın 28 aylık sü ; reç ; ten geç ; tiğini kaydederek , ' Bu projeyi gerç ; ekleştirmek iç ; in Bursa Oyak Renault Fabrikası ' nın seç ; ilmesinde , Tü ; rk mü ; hendis ve işç ; isinin yü ; ksek eğitim seviyesi , tecrü ; besi , maliyetlerin rekabetç ; i oluşu , yü ; ksek ü ; retim kapasitesi , ç ; evre ve kalite standartlarına uygun oluşu en etken unsurlardı .

Bursa ' da ü ; retim kararı alındıktan sonra imalatç ; ı seç ; imleri tamamlandı ve hızla kalıpların ü ; retimine başlandı . 110 milyon euro tutan yatırımların yaklaşık 54 milyon eurosu imalatç ; ılarımızdaki ü ; retim kalıplarına , 37 milyon eurosu 48 yerli imalatç ; ıya , 35 milyon eurosu ise proses kalıplarına harcandı . Dü ; nya genelindeki yatırım miktarı ise 250 milyon euro . Fluence model araç ; ların yerlilik oranı ise yü ; zde 56 olarak belirlendi . Geriye kalan parç ; aların yü ; zde 82 ' isini ise ucuz ü ; lkelerden tedarik edeceğiz , yü ; zde 18 ' i ise pahalı ü ; lkelerden temin edilecek . Ç ; in , Japonya , Kore ve Tayvan ' dan parç ; a tedarikleri başladı . Doğu Avrupa ' dan Romanya , Polonya ve Bulgaristan ' dan da daha rekabetç ; i olacak parç ; a temini yapılacak . Biz Tü ; rkiye ' deki imalatç ; ıları da var gü ; cü ; mü ; zle destekliyoruz ' dedi .

' TÜ ; RK MÜ ; HENDİS VE İŞÇ ; İLER 45 BİN SAAT EĞİTİM GÖ ; RDÜ ; '

Teoman Yü ; cel , Tü ; rk mü ; hendisler ve operatö ; rlerinin Fluence ile ilgili 45 bin saat eğitim gö ; rdü ; ğü ; nü ; , bu rakamın 2008 yılında Oyak Renault personelini aldığı eğitim miktarının yü ; zde 10 ' unu teşkil ettiğini ifade ederek , ' Test ç ; alışmaları iç ; in ü ; retilen araç ; lar yaşlandırma denemelerinde toplam 340 bin kilometre yol katetti . Bunun 60 bin kilometresi Tü ; rkiye ' de gerç ; ekleştirildi . Bu proje ile Oyak Renault ü ; retim tesislerinde esnek kaporta ü ; retim hattını kurarak bir ilke daha imza attık . Bu tesis Oyak Renault ' nun rakipleri karşısında esnek ü ; retim gü ; cü ; nü ; daha da artıracak bir yatırım olarak tarihe geç ; ti ' ifadelerini kaydetti .