ÖSS’de yerleşen öğrenciler için kayıt heyecanı başladı

Üniversitelerin belli bölümünü kazananlar, kazandıkları programlar için belirlenen günde kayıt için başvuruyor. Kayıt için belirlenen gün ise adayların sınav sonuç belgesinde yer alıyor.

ÖSS’de yerleşen öğrenciler için kayıt heyecanı başladı
 

Kayıt iç ; in adaylar bizzat ü ; niversiteye başvuruyor . Postayla kayıt yaptırılmıyor . Belirtilen tarihlerde kayıt yaptırmayan adaylar hak iddia edemiyor . Ü ; niversiteler , kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilecek .

Anadolu Ü ; niversitesi Merkezi Aç ; ıkö ; ğretim Programlarını kazanan adayların kayıt işlemleri ve kayıt tarihi iç ; in Anadolu Ü ; niversitesi Rektö ; rlü ; ğü ; ne başvurmaları gerekiyor . Ü ; niversitelere yaptırılacak kayıtla ilgili YÖ ; K tarafından yayınlanan genelgeye gö ; re , ö ; ğrencilerden yü ; ksekö ; ğretim kurumları tarafından nü ; fus cü ; zdanı ve ikamet ilmuhaberi istenmeyecek . Kayıt sırasında sadece vatandaşlık numarası sorulacak . Ö ; ğrencilerden Ö ; ğrenim katkı bedeli haricinde de her ne ad altında olursa olsun hiç ; bir ü ; cret talep edilmeyecek .
Bu arada , ü ; niversitelere kayıtların tamamlanmasının ardından , merkezi yerleştirmede boş kalan kontenjanlar ile kayıtlar sonucunda boş kalan kontenjanlara ek yerleştirme yapılacak .

Ü ; niversiteler kayıtlardan sonra boş kalan kontenjanları Ö ; SYM ' ye bildirecek . Buna gö ; re ek yerleştirme başvuru tarihleri ise Ö ; SYM tarafından duyurulacak .

Ö ; SS merkezi yerleştirme sonucuna gö ; re , ü ; niversitelerde lisans programlarında 26 bin 643 , ö ; n lisans programlarında 61 bin 959 kontenjan boş kaldı .