Irak, savaş uçaklarını Sırbistan'da buldu

Irak Savunma Bakanlığı, Saddam Hüseyin döneminde Yugoslavya'ya tamire gönderilen 19 savaş uçağını geri almak için müzakerelere başladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Saddam rejimi tarafından israf edilen paranın peşine düşen bir heyetin bu kapsamda Sırbistan'ı ziyaret ettiği belirtildi.

Irak, savaş uçaklarını Sırbistan'da buldu
 

Irak , Saddam rejiminin Kuveyt ' i işgalinin ardından uygulanan ambargolar nedeniyle 1980 ' li yıllarda tamir ve bakım iç ; in Yugoslavya ' ya gö ; nderdiği 19 adet MIG&ndash ; 21 ve MIG&ndash ; 23 uç ; aklarını geri alamamıştı . Bakanlık aç ; ıklamasında , Irak ' ın savaş uç ; aklarına duyduğu ihtiyaca dikkat ç ; ekilerek , uç ; aklardan ikisinin kendilerine hemen teslim edileceğini , geri kalanının ise zaman iç ; inde bakımları tamamlanarak gö ; nderileceği kaydedildi .
Aç ; ıklamada , Irak ' ın Sırbistan ' da uç ; aklarının var olduğunun ne zaman farkına vardığı belirtilmedi . Hava kuvvetlerini yeniden oluşturmayı planlayan Irak , Sırbistan ' daki uç ; aklarından habersiz , Mart ayında 18 adet F-16 sipariş etmişti . Bağdat yö ; netimi , Sırbistan ' dan kendi uç ; aklarının gelmesiyle ö ; nemli bir hava gü ; cü ; ne Amerikan F-16 ' ların teslimini beklemeden kavuşmuş olacak .
Bağdat , Saddam Hü ; seyin ' in Mısır , Rusya , Fransa ve İtalya ile ticari ilişkilerini de mercek altına aldı . Savunma Bakanlığı ; Mısır ve İtalya ' da Irak ' a ait ikişer adet savaş gemisi bulunduğunu tespit ettiklerini aç ; ıkladı . Bazı savaş gereç ; lerinin ise Rusya ve Fransa ' da olduğu ifade edildi .