“Halkın çözüm beklentisi çok yüksek”

Demokratik Toplum Partisi Genel Başkanı Ahmet Türk, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözülmesi yönünde halkın beklentisinin çok yüksek olduğunu söyledi.

“Halkın çözüm beklentisi çok yüksek”
 

Tü ; rk , İç ; işleri Bakanı Beşir Atalay ' ın ' demokratik aç ; ılımla ' ilgili aç ; ıklamalarını DTP Diyarbakır İl Başkanlığı ' nda , milletvekili ve belediye başkanlarıyla birlikte izledi . Atalay ' ın aç ; ıklamasından sonra gazetecilerin sorularını cevaplayan Tü ; rk , asıl değerlendirmeyi yarın Diyarbakır ' da dü ; zenleyecekleri mitingde yapacaklarını sö ; yledi .
Toplumun demokratik aç ; ılımla ilgili bü ; yü ; k bir beklentisi olduğunu anlatan Tü ; rk , ' Bu sü ; recin demokratik ve barışç ; ıl bir şekilde ilerlemesi ve Kü ; rt sorununun yine demokratik yö ; ntemlerle ç ; ö ; zü ; lmesi beklentisi ç ; ok yü ; ksek . Her tü ; rlü ; ç ; abaya , ç ; alışmaya bü ; yü ; k ciddiyetle bakıyoruz . Olabildiğince bu ç ; aba ve ç ; alışmalara ciddi katkılar sunmak istiyoruz . ' diye konuştu . Bakan Atalay ' ın ' Aç ; ılımla ilgili Anayasa değişikliği gü ; ndemimizde yok . ' şeklindeki aç ; ıklamasını da değerlendiren Tü ; rk , ' Anayasa değiştirilemez diye bir sö ; ylem yok . Bu anayasanın mutlaka değiştirilmesi lazım . Mevcut anayasa ile bırakın Kü ; rt sorununu ç ; ö ; zmeyi demokratik aç ; ılım bile yapamazsınız . ' dedi .
DTP Genel Başkanı Ahmet Tü ; rk , ' Aç ; ılımla bir ilerleme gö ; rdü ; nü ; z mü ; ? ' şeklindeki soruya , siyasetç ; iler olarak umutlu olmak zorunda oldukları şeklinde cevap verdi . Tü ; rk , sö ; zlerinin devamında , ' Umudu taşımazsak siyaset yapamayız . Bu konuda halka ö ; ncü ; lü ; k etmeliyiz . Birileri ne derse desin siyasetç ; inin gö ; revi geleceği doğru okumaktır , belirlemektir . Bizim de işimiz bu . ' ifadelerini kullandı .
Bakan Atalay ' ın konuşmasını arkadaşlarıyla değerlendireceğini de anlatan Tü ; rk , bu konudaki dü ; şü ; ncelerini miting meydanında dile getireceklerini belirterek , olaya tek yö ; nden bakmamak gerektiğini vurguladı . Tü ; rk , ' Tek bir gerç ; ek yok , birç ; ok gerç ; ek var . ' ifadesini kullandı .