Ermenistan ilişkilerinde sürpriz

Türkiye ile Ermensitan arasında 6 hafta sonra iki protokol imzalanacak.

Ermenistan ilişkilerinde sürpriz
 

Tü ; rkiye ve Ermenistan ' ın , İsviç ; re ' nin arabuluculuğuyla sü ; rdü ; rdü ; kleri ç ; abalar bağlamında parafladıkları ' Diplomatik İlişkilerin Tesisi Protokolü ; ' ile ' İkili İlişkilerin Geliştirilmesi Protokolü ; ne ' ne dair iç ; siyasi istişarelerini başlatma hususunda mutabakata vardıkları bildirildi .

Tü ; rkiye ve Ermenistan Dışişleri Bakanlıkları ile İsviç ; re Federal Dışişleri Bakanlığı ' nın ortak basın aç ; ıklamasında , ' ' Tü ; rkiye Cumhuriyeti ve Ermenistan Cumhuriyeti , İsviç ; re ' nin arabuluculuğuyla sü ; rdü ; rdü ; kleri ç ; abalar bağlamında parafladıkları ' Diplomatik İlişkilerin Tesisi Protokolü ; ' ile ' İkili İlişkilerin Geliştirilmesi Protokolü ; ' ne dair iç ; siyasi istişarelerini başlatma hususunda mutabakata varmışlardır ' ' ifadesi kullanıldı .

Bu iki protokolü ; n , ikili ilişkilerin makul bir zaman diliminde normalizasyonu iç ; in bir ç ; erç ; eve sunduğu belirtilen aç ; ıklamada , siyasi istişarelerin 6 hafta iç ; inde tamamlanacağı , bunu mü ; teakiben iki protokolü ; n imzalanacağı ve her iki parlamentonun onayına sunulacağı belirtildi .

Aç ; ıklamada , her iki tarafın anayasal ve yasal prosedü ; rlerine uygun biç ; imde onay işleminin zamanlıca ilerlemesi iç ; in ç ; aba gö ; stereceği kaydedildi .

İkili ilişkilerin normalizasyonunun bö ; lgedeki barışa ve istikrara katkı sağlayacağı ifade edilen aç ; ıklamada , ' ' Tü ; rkiye Cumhuriyeti ile Ermenistan Cumhuriyeti , İsviç ; re ' nin desteğiyle ortak gayretlerini sü ; rdü ; rme konusunda kararlıdırlar ' ' denildi .