Chandrayaan-1 ile bağlantı koptu

Hindistan'ın geçtiğimiz Ekim ayında büyük umutlarla uzaya gönderdiği Chandrayaan-1 insansız uzay aracı ile bağlantı koptu.

Chandrayaan-1 ile bağlantı koptu
 

79 milyon dolara mal olan Chandrayaan-1 , misyonu kapsamında ay yü ; zeyine bir araç ; indirilerek buradan fotoğraflar alınmaya başlanmıştı . Projenin bir parç ; ası olan uzay aracının iki yıl daha gö ; revini sü ; rdü ; rmesi planlanıyordu .
Hindistan Uzay Araştırmaları Kurumu ' ndan ( ISRO ) yapılana aç ; ıklamada , aracın ç ; ok değerli bilgiler gö ; nderdiğini ve gö ; revini bü ; yü ; k ç ; apta yerine getirdiğini aç ; ıklandı . ISRO sö ; zcü ; sü ; S . Satish , uzay aracıyla iletişimin neden kesildiğini henü ; z tespit edemediklerini , tü ; m ç ; abalara rağmen araca ulaşamadıklarını dile getirdi .
Chandrayaan-1 ' e yeniden ulaşma olanağı gö ; rmeyen yetkililer , misyonun sona erdiğini aç ; ıkladı . Aracın hiç ; bir komutu kabul etmediği ve dü ; nyaya sinyal gö ; ndermediği bildirildi .
Chandrayaan-2 insansız uzay aracı projesi ç ; alışmalarının da başladığını aç ; ıklayan Satish , 2012 yılında bu aracı uzaya gö ; ndereceklerini duyurdu . Satish ayrıca ISRO ' nun ö ; nü ; mü ; zdeki 4 yıl iç ; inde uzaya insanlı bir uzay aracı gö ; ndermeyi planladığını ve hemen ardından da Mars ' a bir araç ; gö ; ndermeyi planladıklarını sö ; yledi