BMW'nin Hibridleri

BMW markasını taşıyan AciveHybrid X6 ve ActiveHybrid 7 isimli modeller benzinli ve elektrikli motorların kombinasyonu ile hareket edecekler.

BMW'nin Hibridleri
 

BMW markasını taşıyan ve dü ; nyanın en gü ; ç ; lü ; hibrid modelleri Frankfurt ' ta tanıtılacak . AciveHybrid X6 ve ActiveHybrid 7 isimlerini taşıyan modeller benzinli ve elektrikli motorların kombinasyonu ile hareket edecekler .

Adında anlaşılabileceği gibi ActiveHybrid 6 , X6 ü ; zerine geliştirilmiş . V8 benzinli motora ek olarak iki adet elektrik motoru kullanılan araç ; 478 beygir gü ; ç ; ve 779 Nm tork ü ; retecek . Bu değerler ActiveHybrid 6 ' yı dü ; nyanın en gü ; ç ; lü ; hibrid aracı olmasını sağlayacak .

ActiveHybrid 6 0-100 km/s hızlanmasını 5 . 6 saniyede tamamlayacak . Bu değer xDrive50i ' den sadece 0 . 2 saniye daha kö ; tü ; . 100 kilometrede yaklaşık 12 litrelik benzin tü ; keteceği aç ; ıklanan ActiveHybrid 6 atmosfere kilometre başına 231 gram karbondioksit salacak .

İlk gelen bilgiler ışığında ActiveHybrid 6 2450 kilogram ağırlığında olacak . Bu standart V8 X6 ' dan 185 kilogram daha ağır olduğu anlamına geliyor .

ActiveHybrid 6 , standart X6 ' dan gö ; rsel olarak motor kaputunda yer alan ve gü ; cü ; nü ; n gö ; rsel kanıtı olan kabartmaları ile sadece bu model ö ; zel olan aç ; ık mavi rengi sayesinde ayırt edilecek .

BMW ' nun amiral gemisi 7 serisi de artıkbir hibrid model kavuşuyor . ActviHybrid 7 olarak lanse edilecek olan model ActvieHybrid 6 ' ya oranla daha az gü ; ce sahip fakat daha hızlı ve ç ; evreye daha az zarar veriyor . 100 kilometredeki benzin tü ; ketimi ise daha yü ; ksek .

459 beygir gü ; ç ; ve 760 Nm tork ü ; reten V8 benzinli motora sahip olan ActiveHybrid 7 ' de 6 ' nın aksine bir tane olan elektrik motoru otomobili tek başına hareket ettiremiyor .

0-100 km/s hızlanmasını 4 . 9 saniye de tamamlayan ActiveHybrid 7 ' nin kilometrede atmosfere saldığı karbondioksit ise 219 gram . ActiveHybrid 7 , 100 kilometrede 6 ' dan bir litre daha fazla yakıt tü ; ketecek .

BMW ' nin bu gü ; ç ; lü ; hibridleri Mercedes Benz ' in S400 modeli ile benzerlik taşıyorlar . Her iki markanın hibridleri de lityum - iyon baterilere sahipler .