Başbakan'dan Deniz Baykal'a davet

Tayyip Erdoğan, Zafer Bayramı Resepsiyonu'nda Chp Lideri'ne açık mesaj verdi ve 'Oturup konuşmak istiyoruz. Bu ortak bir sorunumuz değil mi? Yoksa bir sorun yok mu?'dedi.

Başbakan'dan Deniz Baykal'a davet
 

' KARDEŞLİĞE ATILMIŞ BOMBA '
Bir gazetecinin , &ldquo ; Aç ; ılım sü ; recinde 4 şehit , ne yapılması gerekiyor?&rdquo ; sorusu ü ; zerine Erdoğan , şu yanıtı verdi :
&ldquo ; Beraberliğe ve kardeşliğe atılmış bir bombadır . Bunlar demokratik aç ; ılımı ve ü ; lkenin birlik ve beraberliğini engelleme girişimidir . Ç ; ok ü ; zü ; ldü ; m ama bu tip saldırılarla demokratik aç ; ılımı ve terö ; rle mü ; cadeleyi engellemek mü ; mkü ; n değildir . Yolumuza daha bü ; yü ; k bir azimle devam edeceğiz . Bu işin ç ; ö ; zü ; mü ; milli demokratik aç ; ılıma bağlıdır . Daha da azimle devam edeceğiz . Bugü ; nkü ; olayın nasıl olup olmadığının da bir neticesini de almamız lazım . Bunu da inşallah yetkililerden alacağız . Ne olmuş gerç ; ekten . &rdquo ;
Erdoğan , 20 Eylü ; l ' de ABD ' ye gideceğini ve BM toplantısının ardından , G-20 zirvesi iç ; in Pittsburgh ' a geç ; eceğini sö ; yledi . Erdoğan , orada Afganistan-Pakistan sorunu ile ilgili ABD Başkanı Barack Obama ile 4 ' lü ; bir zirve yapacağını sö ; yledi .

' İSTANBUL ' SÜ ; REKLİ Ö ; ZLÜ ; YORUM '
Erdoğan , &ldquo ; İstanbul ' u ö ; zleyip ö ; zlemediğinin&rdquo ; sorulması ü ; zerine ise &ldquo ; İstanbul ' u her zaman ö ; zlü ; yorum . İstanbul ö ; zlenmeyecek bir yer mi?&rdquo ; dedi .
Bir gazetecinin , Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ' nun Irak ve Suriye ' ye gideceğini hatırlatarak , &ldquo ; Ortam ç ; ok mu gergin?&rdquo ; sorusuna Erdoğan , her iki tarafla da gö ; rü ; ştü ; ğü ; nü ; , ortamın gergin olduğunu sö ; yledi .

RESEPSİYONA ŞEHİT DAMGASI
Zafer Bayramı nedeniyle Merkez Orduevi ' nde verilen resepsiyona , Kü ; rt sorununa ç ; ö ; zü ; m bulmak iç ; in başlatılan demokratik aç ; ılım ç ; alışmasının neden olduğu tartışmalar ile Hakkâ ; ri ' nin Şemdinli ilç ; esinde 4 gü ; venlik gö ; revlisinin şehit olması damgasını vurdu . Devletin zirvesini buluşturan resepsiyona astsubaylar , uzmanlar , şehit aileleri yakınları ve gazilerin yanı sıra halktan 50 ç ; iftle birlikte toplam 4 bin kişi davet edildi . Dü ; n akşam 4 gü ; venlik gö ; revlisinin şehit dü ; şmesi nedeniyle resepsiyondaki konser iptal edildi .

' REDDETMEK İSTEMEM AMA . . . '
CHP lideri Baykal , demokratik aç ; ılım ç ; erç ; evesinde Başbakan Erdoğan ile gö ; rü ; şü ; p gö ; rü ; şmeyeceği konusundaki soru ü ; zerine , &ldquo ; Başbakanı reddetmek istemem . Ama Tü ; rkiye ' ye zarar vereceğini net bir şekilde bildiğim bir şeyi de kabul etmem&rdquo ; diye konuştu . Faruk Saraç ; ' ın defile gö ; sterisinin başlamasıyla , Org . Başbuğ , muhalefet liderlerinin bu bö ; lü ; mde olmadığını gö ; rü ; nce , gö ; revlilerden Baykal ile Bahç ; eli ' nin bu bö ; lü ; me davet edilmesini istedi . Başbuğ , Baykal ile Bahç ; eli ' ye yer aç ; arak , sol yanına aldı . Bö ; ylece , Cumhurbaşkanı Gü ; l , TBMM Başkanı Şahin , Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org . Başbuğ , gö ; steriyi Baykal ve Bahç ; eli ile yan yana izledi .