Ahmet Türk: Anayasa'nın değiştirilmesi lazım

İçişleri Bakanı Beşir Atalay Kürt açılımının ikinci ayağıyla ilgili açıklamalarda bulundu, 'Açılımla ilgili bir Anayasa değişikliği gündemimiz yok' dedi. Açıklamaları izleyen DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ise, 'Mutlaka bu Anayasa'nın değiştirilmesi lazım' diye konuştu.

Ahmet Türk: Anayasa'nın değiştirilmesi lazım
 

Bakan Atalay ' ın dü ; zenlediği basın toplantısını partisinin genel merkezinde izleyen DTP lideri Tü ; rk daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı .

Ahmet Tü ; rk , ' Biz bu konudaki dü ; şü ; ncelerimizi yarın dü ; zenleyeceğiz mitingde dile getireceğiz ' ifadesini kullandı .

' Toplumun bü ; yü ; k bir beklentisi var ' diyen DTP lideri , ' Bu sü ; recin demokratik , barışç ; ıl bir şekilde ç ; ö ; zü ; lmesi beklentisi gerç ; ekten ç ; ok yü ; ksek ' diye konuştu .

Tü ; rk bir soru ü ; zerine , ' Tek bir gerç ; ek yok , birç ; ok gerç ; ek var . Tek yö ; nden bakmamak lazım ' dedi .

Ahmet Tü ; rk , Atalay ' ın ' Aç ; ılımla ilgili Anayasa değişikliği gü ; ndemimizde yok ' aç ; ıklamasını ise şu sö ; zlerle değerlendirdi :

' Mutlaka bu Anayasa ' nın değiştirilmesi lazım . Mevcut anayasa ile bırakın Kü ; rt aç ; ılımını , demokratik aç ; ılım yapma şansı bile yok hü ; kü ; metin ' şeklinde konuştu .

Sü ; reç ; le ilgili ' umutlu ' olup olmadığı sorusunu ise Tü ; rk , ' Biz siyasetç ; iler umutlu olmak zorundayız . Umutlu olmasak siyaset yapamayız ' diye yanıtladı .