5.8 milyon kişiyi ilgilendiren KEY ödemeleri gecikebilir

Milyonlarca hak sahibinin merakla beklediği ikinci KEY ödemelerindeki sıkıntılar halen çözümlenemedi. Ramazan Bayramı’na kadar yetiştirilmesi planlanan ikinci KEY ödemelerinde liste sıkıntısı yaşanıyor.

 

Sosyal Gü ; venlik Kurumu ( SGK ) , iki aydır 1 . 5 milyon SSK ' lı hak sahibinin listelerini , KEY tutarlarını hesaplayacak olan Tasfiye Halindeki Emlak Bankası ' na teslim etmedi . Hak sahiplerinin listeleri teslim edilmediği iç ; in diğer hak sahipleri ile ilgili ç ; alışmalar da tamamlanamıyor . Dolayısıyla , ikinci KEY ö ; demelerinin kısa vadede gerç ; ekleşmesi zor gö ; rü ; lü ; yor .


Ö ; DEMELER YIL SONUNA KALABİLİR

İkinci KEY ö ; demeleri yaklaşık 5 . 8 milyon kişiyi ilgilendiriyor . Birinci KEY ö ; demesi geç ; tiğimiz yıl temmuz sonunda yapılmıştı . İkinci KEY ö ; demesinin ise en geç ; bayram ö ; ncesi yapılması planlanıyordu . Bununla ilgili olarak , kurumlar arasında yoğun bir KEY gö ; rü ; şme trafiği gerç ; ekleştiriliyor . Ancak bu gö ; rü ; şmelere rağmen SSK ' lı hak sahipleri konusunda bir ilerleme sağlanamadı . Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ' ın talimatı ü ; zerine , Hazine Mü ; steşarı İbrahim Ç ; anakç ; ı başkanlığında bir toplantı yapılması ve soruna ç ; ö ; zü ; m aranması kararlaştırıldı . Yetkililer , ikinci KEY ö ; demelerine ilişkin sü ; reyi tekrar uzatmayı tartışıyor . Eğer yeni bir erteleme olursa , ikinci KEY ö ; demelerinin , 2009 sonuna kalması sö ; z konusu olacak