VOB'daki hisse tartışmalarına TOBB da katıldı

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB)'nın, İzmir'deki Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası (VOB)'ndan hisse talebiyle başlayan tartışmalara, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) de katıldı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, VOB'da tek başına İMKB'nin söz sahibi olacağı bir sistem bulunmayacağını söyledi.

VOB'daki hisse tartışmalarına TOBB da katıldı
 

78 . İzmir Enternasyonal Fuarı ( İEF ) ' nın aç ; ılışına katılmak ü ; zere gelen Hisarcıklıoğlu , TOBB ' a bağlı oda ve borsa başkanlarıyla gö ; rü ; ştü ; . Gazetecilerin sorularını cevaplayan Hisarcıklıoğlu , VOB ' un İstanbul ' a taşınması yö ; nü ; nde kimsede niyet olmadığını aç ; ıkladı . VOB ' un Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' ın ilk gongu ç ; almasıyla aç ; ıldığını hatırlatan TOBB Başkanı , borsanın İstanbul ' a taşınmasına , en başta Başbakan ' ın mü ; saade etmeyeceğine dikkat ç ; ekti . İMKB ' nin VOB ' da hissesini arttırma talebine de değinen Rifat Hisarcıklıoğlu , hisse dağılımıyla ilgili yeni bir karar bulunmadığını , bu konuda İzmir Ticaret Borsası ( İTB ) ' nın gö ; rü ; şlerini ifade ettiğini kaydetti . Hisarcıklıoğlu , ' Sermaye Piyasası Kurulu ( SPK ) Başkanı ' nın vadeli işlemlerin vadeli işlemler borsasında yapılması gerektiği , bunun bü ; tü ; n dü ; nyada bö ; yle olduğu yö ; nü ; nde beyanatı var . Bunun aksine bir şey gelişmedikç ; e beyanı doğru kabul ediyoruz . Her tarafı ö ; zelleştirirken , her tarafta kamunun ağırlığını azaltırken getirip buraya kamu ağırlığı kaymak sö ; z konusu olamaz ' dedi .

İzmir Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ' nun , Gaziemir ilç ; esindeki yeni fuar alanı iç ; in belediyenin tek başına ç ; alışacağına yö ; nelik gö ; rü ; şleri sorulan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu , o konudaki yatırıma birlik olarak hazır olduklarını sö ; yledi .

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergü ; n ' ü ; n de bulunduğu toplantıya İzmir Ticaret Odası Yö ; netim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş , Meclis Başkanı Necip Kalkan , TOBB Yö ; netim Kurulu ü ; yesi ve Ege Bö ; lge Sanayi Odası Yö ; netim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar ve İTB Yö ; netim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli başta olmak ü ; zere Ege Bö ; lgesi ' ndeki oda ve borsa başkanları katıldı .

Basına kapalı toplantıda , ü ; lkedeki son ekonomik gelişmeler masaya yatırıldı . Merkez Bankası ' nın faizleri dü ; şü ; rmesine rağmen iş dü ; nyasının diğer bankalardan kredi bulmakta zorlanmasının da konular arasında yer aldığı toplantıda , İEF ' nin şehre ve bö ; lgeye katkıları dile getirildi . Ayrıca TOBB ' un başlattığı ' Kriz Varsa Ç ; are de Var ' kampanyası iç ; in yapılan ç ; alışmalar gö ; rü ; şü ; ldü ; .

( CİHAN )