Kurtlar Vadisi de Ergenokon'da

Yarbay Mustafa Dönmez'in, Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi'nde, “Askeri eşyayı gizlemek” suçundan yargılanmasına devam edildi. Duruşmada, Dönmez'in eşi Mühendis Binbaşı Fatma Dönmez tanık olarak dinlendi.

Kurtlar Vadisi de Ergenokon'da
 

Binbaşı Fatma Dö ; nmez , dava konusu mü ; himmatların bulunduğu Sapanca ' daki evi , Sakarya ' da gö ; rev yaptıkları sırada , emeklilik gü ; nlerinde oturmak iç ; in arazi olarak aldıklarını , daha sonra ü ; zerine ev yaptırdıklarını sö ; yledi .

MÜ ; HİMMAT 2 AV TÜ ; FEĞİ

Fatma Dö ; nmez , &ldquo ; Sapanca ' da bulunan malzemeler , kampetler , kıyafetler benim istihkaklarımdır . Mü ; himmat olarak gö ; rdü ; ğü ; m 2 av tü ; feği var onlarla da hiç ; ateş edilmedi . Onun dışında bir mü ; himmat ve askeri malzeme gö ; rmedim&rdquo ; dedi . &ldquo ; Zir Vadisi ' ndeki kazıda bulunan mü ; himmatlara , gece gö ; rü ; ş dü ; rbü ; nü ; ve diğer silahlara ilişkin hiç ; bir bilgisi olmadığını&rdquo ; anlatan Fatma Dö ; nmez , eşinin ajandasında hiç ; bir krokiye rastlamadığını , gü ; nlü ; k tuttuğunu hiç ; gö ; rmediğini belirtti .

PREFABRİKE EVE HERKES GİREBİLİR

Binbaşı Fatma Dö ; nmez , eşinin avukatı Gö ; nenç ; Laç ; in ' in sorusu ü ; zerine , Sapanca ' daki evlerinin prefabrike olduğunu ve isteyenin istediği zaman girmesine mü ; sait olduğunu kaydetti . Fatma Dö ; nmez , evde değişik bir malzeme olması halinde kesinlikle fark edeceğini de vurguladı .
Duruşma Hakimi Binbaşı Cemil Ç ; elik , soruşturma sırasında Genelkurmay Askeri Savcılığının talebiyle mü ; himmatlara ilişkin rapor hazırlayan bilirkişilerin yeni bir rapor hazırlamasına karar verildiğini aç ; ıkladı .

TSK BENİM Ü ; ZERİMDEN YIPRATILMAK İSTENİYOR

Sanık Yarbay Mustafa Dö ; nmez , bilirkişilerin mü ; himmatların menşeine ilişkin de inceleme yapmasını isteyerek , numaraları silinmiş mü ; himmatların hangi kurumlara kaç ; adet verildiğinin tespit edilmesini talep etti . Zir Vadisi ' nde 8 cins mü ; himmat bulunduğunu ve bu mü ; himmatların MİT ile Emniyet Genel Mü ; dü ; rlü ; ğü ; İstihbarat Daire Başkanlığına verildiğini ö ; ne sü ; ren Mustafa Dö ; nmez , şahsı ü ; zerinden TSK ' nın yıpratılmaya ç ; alışıldığını , beylik silahının bile terö ; r ö ; rgü ; tü ; silahı gibi gö ; sterildiğini savundu .

BİLİRKİŞİ HERŞEYİ BİLİYOR MAŞALLAH

Mustafa Dö ; nmez , geç ; en duruşma dinlenen el yazısı ve dokuman inceleme uzmanının kendisini &ldquo ; dehşete dü ; şü ; rdü ; ğü ; nü ; &rdquo ; ifade ederek : &ldquo ; Bilirkişinin yapacağı hatanın mesuliyeti neden benim olsun? Bu adalet hepimize lazım , yarın bir bilirkişi de onun defterini dü ; rer . Mevlana ' ilim denizse ben bir damlayım ' , Aristo ' bir şey biliyorum o da hiç ; bir şey bilmediğimdir ' diyor , ama maşallah bizim bilirkişi her şeyi biliyor . Bilirkişi , resmen beni suç ; lu ilan etti .

KURTLAR VADİSİ GİBİ

Tü ; rk subayının silahı alınmaz . Bu da bizim ayıbımızdır . Silahımın polise gö ; nderilmemesi lazımdı . Ben , yeminine başından sonuna kadar sadık olan bir subayım . Ordu ' ya verilen mü ; himmat , istihbarat servislerimize de verilmiştir . Tü ; rk Silahlı Kuvvetlerine karşı bir operasyon var , operasyonun somut ayağı benim . Aynı kişiler kişi olarak Mustafa Kemal ' e saldırıyorsa , kurum olarak da Tü ; rk Silahlı Kuvvetlerine saldırıyor . Operasyonu polisin istihbarat daire başkanlığının bir ekibi yaptı . Ben yaşadığım sü ; rece bunu ortaya ç ; ıkartacağım . İstihbarat birimleri , Kurtlar Vadisi ve başka dizilerle insanları akıl tutulmasına uğratıyorlar . &rdquo ;

TÜ ; RKİYE ' YE KARŞI KOMPLO HAREKETİ YAPILIYOR

Yarbay Mustafa Dö ; nmez ' in avukatı Gö ; nenç ; Laç ; in de son gü ; nlerde Tü ; rkiye ' ye karşı bir komplo hareketi yapıldığını savunarak , mü ; vekkili Dö ; nmez ' in de aynı komploya uğradığını iddia etti . Avukat Laç ; in , &ldquo ; İç ; işleri Bakanı , polis akademisinde gizli toplantılar yapıyor , bu komplonun izidir . Her komplonun izi vardır . Bu davada da komplonun izi , krokilerdir . Krokilerle ilgili bilirkişi kesin kanaatlerde bulunmuştur . Ancak diğer bilirkişiler dinlenmemiştir . Diğer bilirkişilerin de dinlenmesini talep ediyoruz&rdquo ; diye konuştu .

Duruşmaya verilen kısa aranın ardından ara kararı aç ; ıklayan Hakim Binbaşı Ç ; elik , oluşturulan bilirkişi heyetine mü ; himmatlarla ilgili bilgiler verilerek , 1 aylık sü ; re sonunda rapor hazırlanmasına karar verildiğini sö ; yledi . Yarbay Dö ; nmez ' in tutukluluk halinin devamına karar veren Mahkeme , duruşmayı 9 Ekim 2009 Cuma gü ; nü ; ne erteledi .