'Korsan Taksi' eylemine ceza!

Taksim Meydanı'da bir araya gelen onlarca taksici, korsan taksileri ve taksimetrelere yapılan düşük zamları protesto etti.

'Korsan Taksi' eylemine ceza!
 

Tarlabaşı Bulvarı ' nı Taksim istikametine bir sü ; re kapatan taksiciler burada gazetecilere aç ; ıklama yaptı . Bir sü ; rü ; cü ; yapılan eylemin amacının korsan taksilerin bir an ö ; nce ö ; nü ; ne geç ; ilmesi olduğunu sö ; yleyerek , ' Biz korsan taksilerin bir an ö ; nce ö ; nlenmesini istiyoruz . Taksimetrelere yapılan yü ; zde 15 ' lik dü ; şü ; k zam bizi zor durumda bırakıyor . Eğer korsan taksiler kalkarsa biz ne gece tarifesi ne de zam isteriz . Tek isteğimiz bu korsan taksilerin kaldırılmasıdır . Gece tarifesi kaldırılmamalıdır ' dedi .

Aç ; ıklamanın ardından Taksim meydanına yö ; nelen taksiciler burada gö ; rev yapan trafik polislerinin plakalarını not aldığını gö ; rmesi ü ; zerine duruma tepki gö ; sterdiler .

Meydanda trafiği durdurarak yapılan haksızlığı protesto eden taksiciler adına kameralara konuşan Birleşik Taksiciler Derneği Başkanı İrfan Ö ; ztü ; rk , ' Herkes zor durumda , bize anlayış gö ; sterilmiyor . Burada bile bize ceza yazılıyor . Biz ikinci sınıf vatandaş değiliz ' dedi .

Emniyet gö ; revlileri ile bir sü ; re tartışan taksiciler daha sonra araç ; larına binip kornalara basarak eylemlerini sonlandırdı .