Konya aile hekimliğine en hazır il seçildi

Aile hekimliği uygulaması için alt yapısını hazırlayan Konya, Sağlık Bakanlığı tarafından uygulamaya geçiş için en hazır il seçildi.

Konya aile hekimliğine en hazır il seçildi
 

Dü ; nyada gelişmiş ü ; lkelerin ç ; oğunda uygulanan aile hekimliği , Tü ; rkiye ' de pilot illerde uygulanıyor . Aile Hekimliği uygulaması , dü ; nyada birç ; ok ü ; lkede uzun yıllardan beri başarı ile yü ; rü ; tü ; lü ; yor . Halkın ve sağlık ç ; alışanlarının memnuniyetinin en fazla olduğu sağlık modeli olarak tanımlanan aile hekimliği , ü ; lkemizde de 2005 yılından itibaren aşamalar halinde pilot illerde uygulanmaya başlandı .

Konya İl Sağlık Mü ; dü ; rü ; Dr . Hasan Kü ; ç ; ü ; kkendirci , İl Sağlık Mü ; dü ; rlü ; ğü ; olarak Konya Aile Hekimleri Derneği ile koordineli olarak ç ; alıştıklarını ifade etti . Aile hekimliğinin sağlık sistemine ö ; nemli katkı sağlayacağını dile getiren Dr . Hasan Kü ; ç ; ü ; kkendirci , aile hekimliği uygulamasının Konya ' da ne zaman başlayacağının merak konusu olduğunu sö ; yledi . Sö ; z konusu yö ; ntemin pilot olarak uygulandığı illerde bir takım problemler yaşandığını anımsatan Kü ; ç ; ü ; kkendirci , Konya olarak tü ; m sorunların ü ; stesinde gelebileceklerini dile getirdi . Aile hekimliğine geç ; işteki en bü ; yü ; k problemlerin ekonomik sorunlardan kaynaklandığını sö ; yleyen Kü ; ç ; ü ; kkendirci , ' Bakanlığımızın oluşturduğu ç ; alışmalar sonucu aile hekimliğine en hazır il seç ; ildik . Yapılan anketlerde aile hekimliğinde 5 ü ; zerinden 4 , 8 puan aldık . Tü ; rkiye ' deki en hazır il seç ; ildik . Uygulamaya Konya ' dan başlanacağına inanıyorum ' dedi .

Programda konuşan Konya Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr . Mesut Karaaslan , Konya ' da yaklaşık 600 aile hekimi olacağını sö ; yledi . Aile hekimliği projesinde bir hekimin ortalama 3 bin kayıtlı kişiye hizmet vereceğini ifade eden Dr . Mesut Karaaslan , Sağlık Bakanlığı ' ndan geç ; iş iç ; in tarih beklediklerinin altını ç ; izdi . Pilot uygulamanın 34 ilde devam ettiğini aktaran Dr . Karaaslan , proje ç ; erç ; evesinde hekim ve hasta memnuniyetinin yü ; zde 90 ' ın ü ; zerinde olduğunu sö ; yledi . Dr . Mesut Karaaslan , bu uygulamada her ailenin kendine ait hekimi olacağını sö ; yledi . Bü ; tü ; n sağlık hizmetlerinin ö ; ncelikli olarak bu hekim tarafından değerlendirildiğini sö ; yleyen Dr . Mesut Karaaslan , ' Uygulama sayesinde anne karnından ö ; lü ; me kadar geç ; en sü ; rede vatandaşların sağlık durumları bu hekim tarafından değerlendiriliyor . Gebe ve bebek aşıları dahil her tü ; rlü ; birinci basamaktaki sağlık hizmetleri aile hekimi tarafından veriliyor ' diye konuştu .