Katsayı kalktı İmam Hatipler dolmaya başladı

Ağrı'nın Patnos ilçesinde, meslek liselerinin önünü açan katsayı değişikliği ile birlikte İmam Hatip Liseleri başta olmak üzere meslek liselerine olan ilginin arttığı belirtildi.

Katsayı kalktı İmam Hatipler dolmaya başladı
 

Yetkililer , her geç ; en gü ; n ö ; ğrenci kayıtlarında artış gö ; steren Ağrı Patnos İmam Hatip Lisesi ' nin , artık talepleri karşılayamayacak duruma geldiğini belirttiler . Kamuoyunda heyecanla karşılanan ve birç ; ok kesimin desteğini alan katsayı değişikliği aradan kısa sü ; re geç ; mesine rağmen meslek liselerinin kayıtlarını geç ; en yıla oranla yü ; zde yü ; z arttırdığı ifade eden yetkililer , katsayının kalkmasıyla ö ; ğrenciler arasında yaşanan meslek lisesi fobisinin de ortadan kalktığını sö ; ylediler . Ö ; ğrenci sayısındaki artışı , katsayı engelinin kalkmasına bağlayan yetkilileri , gelişmeden memnun olduklarını kaydederek , ' Katsayı dü ; zenlemesi ö ; ğrencinin ö ; nü ; nü ; aç ; tı . Meslek liseli ü ; niversite sınavında kendi alanını tercih ettiğinde de fazladan puan alıyor . Bu da artık meslek liselerini cazip hale gelmesini sağlıyor ' dediler .
Geç ; en yıl 95 ö ; ğrencinin kayıt yaptırdığı Patnos Anadolu İmam Hatip Lisesi ' ne bu yıl 200 ö ; ğrenci kayıt yaptırdı . Bu yıl 168 kontejanı olan lise katsayı engelinin kalkmasıyla kontenjanı aştı . Yeni sınıf aç ; mak ve kontenjanını arttırmayı plaladıklarını ifade eden yetkililer , geç ; en yıl farklı amaç ; lar iç ; in kullanılan salonları bu sene sınıfa ç ; evireceklerini sö ; ylediler .