Gül'den 30 Ağustos mesajı

Cumhurbaşkanı Gül, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Gül'den 30 Ağustos mesajı
 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gü ; l , farklılıklarımızın birliğimizi tamamlayan zenginliklerimiz olduğunu belirterek , ' Bin yıldır bu topraklarda barış iç ; inde yaşayan bir milletiz . Bin yıldır olduğu gibi bundan sonra da kimse bu birlikteliğe zarar veremeyecektir . Yeter ki kendimize gü ; venmeye devam edelim . En bü ; yü ; k gü ; cü ; mü ; z olan birlik ve beraberliğimizi koruyalım . Tü ; rkiye , istikrarını koruyan , uluslararası alanda ağırlığını sü ; rekli artıran gü ; ç ; lü ; bir ü ; lke olarak yü ; kselmeye devam edecektir ' dedi .

Bugü ; n tarihimizde ç ; ok ö ; nemli bir gü ; nü ; hep birlikte kutlamanın mutluluğu iç ; erisinde olduklarını ve Başkomutan Atatü ; rk ö ; nderliğinde kazanılan 30 Ağustos Zaferi ' nin dü ; nya tarihinin sayfalarına altın harflerle yazıldığını ifade eden Gü ; l , ' Bu ö ; yle bü ; yü ; k bir zaferdir ki : Asırlardır hü ; r yaşayan bir milletin haykırışıdır . Birlik ve beraberliğimizin ö ; nü ; nde hiç ; bir gü ; cü ; n duramayacağının ispatıdır . Bağımsız ve mü ; stakil olarak sonsuza kadar bir arada yaşama irademizin en ö ; nemli kilometre taşıdır . Bü ; yü ; k fedakarlıklarla yü ; rü ; tü ; len Kurtuluş Savaşı ' nın kazanılmasının , Anadolu ' nun ebediyyen Tü ; rk yurdu olduğunun ilanıdır . Atatü ; rk ' ü ; n komutanlık ve liderlik dehasıdır . Millet-Ordu bü ; tü ; nleşmesinin gö ; z kamaştıran sonucudur . Mehmetç ; iğin cesaret ve kahramanlık destanıdır ' dedi .

Atalarımızın bu toprakları canlarıyla , kanlarıyla vatan yaptıklarını ve vatanın her karış toprağı iç ; in kadını erkeği , genci yaşlısı , doğulusu batılısı herkesin omuz omuza vererek savaştığını kaydeden Gü ; l , ' Bağımsız ve hü ; r yaşamak , vatana sahip ç ; ıkmak iç ; in hayatlarını ortaya koydular . Yine onlar Yü ; ce Atatü ; rk ö ; nderliğinde hep birlikte Cumhuriyeti kurdular ve onu gü ; ç ; lendirdiler . Yakılan yıkılan Anadolu ' yu baştan sona yeniden inşa ettiler . Bizlere gü ; zel bir gelecek kurmak , onurlu bir hayat yaşatmak iç ; in gecelerini gü ; ndü ; zlerine kattılar ' ifadelerini kullandı .

' Bugü ; n bizler de onların mirasç ; ısı olarak Tü ; rkiye Cumhuriyeti ' ni muasır medeniyetler seviyesinin ü ; zerine ç ; ıkarmak iç ; in var gü ; cü ; mü ; zle ç ; alışıyoruz . Demokrasisini olgunlaştıran , insan hak ve ö ; zgü ; rlü ; klerinde ciddi adımlar atan , ekonomisini gü ; ç ; lendiren Tü ; rkiye geleceğe gü ; venle bakmaktadır ' diyen Gü ; l , şunları kaydetti :

' Farklılıklarımız birliğimizi tamamlayan zenginliklerimizdir . Bin yıldır bu topraklarda barış iç ; inde yaşayan bir milletiz . Bin yıldır olduğu gibi bundan sonra da kimse bu birlikteliğe zarar veremeyecektir . Yeter ki kendimize gü ; venmeye devam edelim . En bü ; yü ; k gü ; cü ; mü ; z olan birlik ve beraberliğimizi koruyalım . Tü ; rkiye , istikrarını koruyan , uluslararası alanda ağırlığını sü ; rekli artıran gü ; ç ; lü ; bir ü ; lke olarak yü ; kselmeye devam edecektir . '

Dü ; nyanın en gü ; ç ; lü ; ordularından birine sahip olan Tü ; rk Silahlı Kuvvetleri de bö ; lgesinde bir istikrar unsuru olarak , dü ; nya barışına katkılarıyla ü ; lkemizin saygınlığını artırdığını belirten Gü ; l , ' Tü ; rk Silahlı Kuvvetleri ' nin daha da gü ; ç ; lendirilmesi milli ç ; ıkarlarımız ve gü ; venliğimizin de gereğidir .

30 Ağustos Zafer Bayramı ' nda , Cumhuriyetimizin kurucusu Bü ; yü ; k Atatü ; rk ' ü ; , silah ve dava arkadaşlarını , Kurtuluş Savaşı ' nın tü ; m kahramanlarını , kanlarıyla , canlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi , gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum . Bü ; yü ; k Zafer ' in 87 . yılında , milletimizin , tarihi zaferlerle dolu şanlı Ordumuzun mensuplarının , dü ; nya barışının sağlanmasına katkıda bulunmak iç ; in yurtdışında ü ; stü ; n başarıyla gö ; rev yapan birliklerimizin Zafer Bayramı ' nı en iç ; ten duygularla kutluyor , vatandaşlarımıza selam ve sevgilerimi iletiyorum ' dedi .