Erdoğan: 'Bahçeli'yle kayıkçı kavgası yapmam, yargıya giderim'

Kürt açılımı nedeniyle MHP ile gerginlik yaşayan Erdoğan, “Böyle bir kayıkçı kavgasının içerisinde, hakarete hakaretle cevap verme yöntemini kesinlikle kabul etmiyorum” dedi.

Erdoğan: 'Bahçeli'yle kayıkçı kavgası yapmam, yargıya giderim'
 

Erdoğan , Bahç ; eli ' ye tazminat davası aç ; maya hazırlanıyor .

İMKB ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki protokolü ; n imza tö ; renine katılan Başbakan Erdoğan gazetecilerin gü ; ndeme ilişkin sorularını şö ; yle cevapladı :

HAKARET ETMEM : Biliyorsunuz hakaretlere ve bizim ağzımıza alamayacağımız şekildeki ifadeleri , bunlara aynı dille cevap verme zorunluluğuna dü ; şemezdik . Bö ; yle bir kayıkç ; ı kavgasının iç ; erisinde , hakarete hakaretle cevap verme yö ; ntemini kesinlikle kabul etmiyorum .

GEREKEN YAPILACAK : Tü ; rkiye bir hukuk devletidir . Bu hukuk devleti iç ; erisinde arkadaşlarım ç ; alışmaları yaptılar . Ve buralarda ' hakaret iç ; eren ifadeler var , manevi tazminat davası aç ; ılması yerinde olacaktır ' dediler . Biz de ' ne gerekiyorsa yapın ' dedik .

TEK KAPI YARGI : Bu sorunları bu ç ; erç ; eve iç ; erisinde ç ; ö ; zmek , ç ; ü ; nkü ; masaya oturmak veyahutta bu işin koordinesini yapan arkadaşlarımızın kendilerini ziyaret etme taleplerine dahi sıcak yaklaşmayan ama her tü ; rlü ; hakareti yapmayı kendileri iç ; in meşru gö ; ren bu tü ; r insanlar bu hakaretlere devam ettiği sü ; rece bizim de mü ; racaat edeceğimiz tek kapı olacaktır . O da yargı kapısıdır . Bunun en uygun yol olduğunu dü ; şü ; nü ; yoruz . Bö ; yle bir dil mü ; nakaşasına , hakaret sü ; recine girmek istemiyoruz . Bö ; yle bir sü ; recin iç ; erisinde olmayacağız . Arkadaşlarıma da aynı şeyi sö ; yledim . Biz sadece yaptıklarımızı anlatacağız .

MİLLET AYDINLATILACAK : Demokratik aç ; ılım sü ; reci kısa , orta vadede , pazartesi gü ; nü ; bu işin koordinesini yü ; rü ; ten bakanım Beşir Bey , geniş bir basın toplantısı yapacak . Şu ana kadar yaptığımız ç ; alışmaları , sü ; reci de anlatmak suretiyle basınımızı ve milleti aydınlatmış olacak .

HALKI KUCAKLIYORUZ : ( Ulusa Sesleniş konuşmasıyla ilgili bir soru ü ; zerine ) 94 ' ten beri tanıyorsun beni . Bu kadar kucaklayıcı olmasaydık milletimiz bizi kucaklar mıydı? Tü ; rkiye ' nin bö ; lgesinde birinci partisiyiz . 81 vilayetin 61 ilinde birinci , diğerlerinde ikinci partiyiz . Ana muhalefet ve diğerleri acaba buralarda bü ; yü ; k ö ; lç ; ü ; de yoklar . Demek ki halkı kucaklayan biziz , halkımızla kucaklaşıyoruz ve kucaklaşmaya devam edeceğiz .

SERTLİKLER OLDU : Her zaman benim sö ; ylediğim bir şey var biliyorsunuz , biz milletimizin efendisi değiliz , hizmetkarıyız , kö ; lesiyiz . Ama , zaman zaman belki bö ; yle bizim de sıkıntılı olduğumuz veya sabrı taşıran anlar olduğunda belki ç ; ıkışlarımızda sertlikler olmuş olabilir , doğrudur ama geneli itibarıyla ö ; yle bir tonda değiliz .

Genç ; lerde sulu , kuru kö ; tü ; alışkanlıklar var!

Başbakan , dü ; n demokratik aç ; ılımın yanı sıra genç ; likle ilgili aç ; ıklamalarda bulundu . Erdoğan ' ın genç ; liğin kö ; tü ; alışkanlıklarını anlatırkan ' sulu-kuru ' tabirini kullanması dikkat ç ; ekti : &ldquo ; Genç ; lik bizim ç ; ok ö ; nemli bir sorunumuz . Bakınız sulu kuru her tü ; rlü ; bakıyorsunuz kö ; tü ; alışkanlıklar genç ; liğimizde var . Tabii genç ; liğimizin ç ; ok ç ; ok arzu edilmeyen yerlere doğru kaydığını gö ; rü ; yoruz . Suç ; oranlarında bazı konulardaki artışlar varsa , burada ebeveynler olarak devletimizdeki eğitim anlayışının ve devlet olarak şü ; phesiz ki bizim sorumluluklarımız var . Kara haberler istemiyorsak devlet millet el ele vereceğiz '