Bizi CHP'liler tahrik etti

İzmir'de dün CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ı pet şişe atarak proteste eden eski Kent A.Ş. işçileri, olaylardan kendilerinin değil, bazı CHP'lilerin sorumlu olduğunu söyledi.

Bizi CHP'liler tahrik etti
 

Olayların iç ; inde olan ve biber gazından etkilen işç ; ilerden Ergü ; n Sağlam ise bazı CHP ilç ; e ö ; rgü ; tlerinin kendilerini tahrik ettiğini ö ; ne sü ; rdü ; . Sağlam , ' Ö ; zellikle CHP ilç ; e genç ; lik kollarından bizi ç ; ok tahrik edici el hareketleri ve konuşmalar yapıldı ' dedi .


CHP Genel Başkanı Baykal ' a yapılan pet şişeli saldırıyı değerlendiren DİSK Genel Başkanı Ç ; elebi , ' İnsanlar işlerinden oldu , her tü ; rlü ; haklarını arıyor . Canı yanmış insanların bu son feryadı ve ç ; ığlığıdır . Bugü ; ne kadar bu alanda Deniz Baykal ve İzmir Bü ; yü ; kşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu gibi isimlere ç ; ağrıda bulunduk . Bu kişiler iradelerini koydular ama Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak aşılamadı ' şeklinde konuştu .

Canı yanan insanların feryatlarının doğru okunmasını isteyen Ç ; elebi , Baykal ' ın yaklaşımını ö ; nemsediğini ancak kangren haline gelmiş yaranın ç ; ö ; zü ; mü ; iç ; in bunun yeterli olmayacağını vurguladı . İşç ; i fazlalığı gerekç ; esiyle işten ç ; ıkarılanların yerine taşeron getirildiğini vurgulayan Ç ; elebi , bu sebeple işç ; ilerin demokratik tepkilerini dile getirmek iç ; in Genel Başkan Baykal ' ı karşılamaya gittiğini ifade etti . Karşılama sırasında işç ; ilerin , ç ; ö ; zü ; m iç ; in Baykal ' a taleplerini haykırdığını dile getiren Ç ; elebi , o sırada yaşanan pet şişeli saldırıyı doğru bulmadığını , bunun bireysel bir eylem olduğunu vurguladı . Polisin sert mü ; dahalesini de eleştiren Sü ; leyman Ç ; elebi , bu mü ; dahaleyi tasvip etmelerinin mü ; mkü ; n olmadığının , orantısız gü ; ç ; kullanıldığının altını ç ; izdi . Ç ; elebi , problemin ç ; ö ; zü ; lmemesi halinde farklı eylemler dü ; şü ; ndü ; klerini aç ; ıkladı .


HEM İŞTEN ATILDIK HEM DE HAKARETE UĞRADIK

DİSK ' e bağlı Genel İş Sendikası 5 Nolu Şube Başkanı ve aynı zamanda işç ; ilerin sö ; zcü ; sü ; olan Mehmet Ç ; ınar da , havalimanına gidiş amaç ; larının Deniz Baykal ' a dertlerini anlatmak olduğunu belirterek , ' Oraya pet şişe atmak iç ; in gitmemiştik , bu bize yakışmaz . Baykal ' la gö ; rü ; şerek sıkıntımızı anlatmak istemiştik ancak bizi , ' İnadına CHP , inadına sol ' şeklinde sloganlar atarak tahrik ettiler . Hem işten atıldık hem de hakarete uğradık ' dedi .

Ç ; ınar , 120 gü ; ndü ; r devam eden problemin ç ; ö ; zü ; lmemesi durumunda , Ankara ' da CHP Genel Merkezi ' ne doğru , ' İşe dö ; nü ; ş yü ; rü ; yü ; şü ; ' başlatacaklarını belirtti . Kent A . Ş . ' den 300 işç ; inin atılmasında Karşıyaka ' dan Bayraklı ilç ; esinin ayrılmasının bahane olarak gö ; sterildiğini ifade eden Ç ; ınar , atılan işç ; ilerden daha fazlasının taşeron olarak alındığını vurguladı . Havalimanında ayrıca CHP ' li korumaların hışmına uğradıklarını , belirten Ç ; ınar , polisin tutumunu da ç ; ok sert olarak değerlendirdi .

Olayların iç ; inde olan ve biber gazından etkilen işç ; ilerden Ergü ; n Sağlam ise bazı CHP ilç ; e ö ; rgü ; tlerinin kendilerini tahrik ettiğini ö ; ne sü ; rdü ; . Sağlam , ' Ö ; zellikle CHP ilç ; e genç ; lik kollarından bizi ç ; ok tahrik edici el hareketleri ve konuşmalar yapıldı ' dedi .