345 kilometrelik Zafer Koşusu başladı

Büyük Taarruz'un 87. yıldönümü nedeniyle, Afyonkarahisar'dan Antalya'nın Tekirova ilçesine kadar koşulacak 345 kilometrelik Zafer Koşusu düzenlenen törenle başladı.

345 kilometrelik Zafer Koşusu başladı
 

Zafer Koşusu nedeniyle Afyonkarahisar Bü ; yü ; k Taarruz Şehitliği ' nde bayrak teslim tö ; reni dü ; zenlendi . Burada konuşan Afyonkarahisar Valisi Haluk İmga , Afyon ' da Bü ; yü ; k Taarruz ve Zafer Haftası etkinliklerinin her geç ; en yıl daha ç ; ok katılımla kutlandığını sö ; yledi . Bu durumdan kendisi ve Afyonkarahisarlıların oldukç ; a mutlu olduklarının altını ç ; izen İmga , sporu ve vatanı yoğurarak bö ; yle bir etkinliğe imza atan Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Ü ; raz ve atletleri tebrik etti .
Tekirova Belediye Başkanı Yusuf Ü ; ras da Cumhuriyetin kazanıldığı topraklardan alınan bayrağı en iyi ve en yü ; ksek yerde muhafaza edeceklerini sö ; yledi . Afyon ' da olmanın kendileri iç ; in bü ; yü ; k bir mutluluk olduğunu dile getiren Ü ; ras , şanlı bayrağı Afyonkarahisar ' dan alıp Antalya ' nın zirvesine dikmekten bü ; yü ; k onur duyacaklarını kaydetti .
Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Yusuf Ü ; ras , Tü ; rk bayrağı ve toprağını Vali İmga ' dan teslim aldı . Ü ; ras , dev Tü ; rk bayrağını , aralarında Balkan ve Avrupa şampiyonlarının da bulunduğu 13 atlete teslim etti .
Milli atletler Oktay Şensoy , Ç ; iç ; ek Şensoy , Tahsin Dağseven , Engin Ö ; zel , Metin Kaya , Mesut Mutlu , Kemal Ekin , Hü ; seyin Polat , Gü ; l Yıldız , Demet Gü ; venç ; , Yasemin Can , Derya Demiral ve Şeyda Tekin , daha sonra ' Zaferin Zirvesinden Antalya ' nın Zirvesine ' sloganlı koşuya başladı . Atletler 345 kilometrelik koşularını aralıksız 21 saat sü ; rdü ; rerek Tekirova ' ya gidecek . Tekirova Meydanı ' nda Belediye Başkanı Yusuf Ü ; ras tarafından karşılanacak atletler , 2 bin 365 metre yü ; kseklikteki Tahtalı Dağı ' nın zirvesine ç ; ıkarak , Kocatepe ' den gelen bayrağı tö ; renle gö ; ndere ç ; ekecek .