DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis: Operasyonlar, barışa açılan yolu sabote ediyor

Demokratik Toplum Partisi (DTP) Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis, son dönemlerde düzenlenen operasyonların barışa açılan yolu sabote etmeye yönelik olduğunu savundu.

DTP Tunceli Milletvekili Şerafettin Halis: Operasyonlar, barışa açılan yolu sabote ediyor
 

Şerafettin Halis , Tunceli ' de parti il binasında dü ; zenlediği basın toplantısında , son gü ; nlerdeki operasyonlar hakkında konuştu . Halis , Tunceli ve bö ; lgesinde son dö ; nemde , gü ; venlik gü ; ç ; leri tarafından sü ; rdü ; rü ; len operasyonların aç ; ılıma zarar verdiğini ifade etti . Halis , ' Bö ; lgemizde , Dersim coğrafyasında binlerce asker ile operasyon yapılıyor . Biz biliyoruz ki , her operasyon yeniden ö ; lü ; m demek , yeniden yoksulun sofrasından ç ; alınmış lokma demektir . Herkes barışı ararken bu operasyonlar kesinlikle barışa atılmış adımın sabote edilmesi demektir ' dedi .

Konuşmasında Milli Gü ; venlik Konseyi ' nde ç ; ıkan kararlara da değinen Halis , MGK ' nın aç ; ılım yö ; nü ; nde karar almasına rağmen , ardından tekrar bö ; lgede operasyonların başlamasının samimiyetsizliğin gö ; stergesi olduğunu kaydetti . Halis , şö ; yle konuştu : ' Kü ; rt sorununun ç ; ö ; zü ; lmesi ve aç ; ılımın bir sonuç ; bulması iç ; in devlet ve birimlerinin ' son terö ; rist vuruluncaya dek ' nakaratından vazgeç ; mesi gerekiyor . Sorunun adı ulusal ve siyasal sorunu olarak adlandırılmadıkç ; a aç ; ılım bir sonuç ; vermez . Ç ; ü ; nkü ; , sorun terö ; r sorunu olarak gö ; rü ; lü ; yor . Ö ; lenlerin halk ç ; ocuğu olduğunu , gerillasıyla askeriyle ö ; lü ; mlerden sonra ciddi bir acının yaşandığını , anaların gö ; zyaşı dö ; kmemesi iç ; in operasyonların durdurulması gerekiyor . '

DTP Tunceli İl Başkanı Veli Haydar Gü ; neş ise ' Bu ü ; lkede bir gereksizlik var ; ya bu parlamento gereksiz ya bu ü ; lkenin seç ; ilmişleri gereksiz . Genelkurmay Başkanı vazifesi olduğu konularda konuşmaması gerekir . Bu ü ; lkenin en ö ; nemli sorununda kırmızı ç ; izgileri Genelkurmay ç ; iziyor . Orduyu kü ; stü ; rmeyelim anlayışı ile bakarlarsa bunun karşısında olacağız , bu emareleri ortadan kaldırmamız gerekiyor . Hep birlikte orduya ses vermemiz gerekiyor . Kendi işinize bakın , bu halkın sorunlarını ç ; ö ; zecek yetkililer var . Bunu dememiz gerekir ' diye konuştu .

Basın toplantısına Tunceli Belediye Başkanı Edibe Şahin , DTP Tunceli İl Başkanı Veli Haydar Gü ; neş ve vatandaşlar da katıldı .


TUNCELİ ' DE Ç ; ATIŞMALAR DEVAM EDİYOR

Ö ; te yandan Tunceli ' de başlayan operasyonlar devam ediyor . Tunceli ' nin Pü ; lü ; mü ; r ilç ; esine bağlı Kızılmescit ve Pü ; lü ; mü ; r Vadisi ü ; zerinde bulunan Alacak kö ; yü ; kırsalında , 4 gü ; nden beri sü ; rdü ; rü ; len operasyonlar sonucunda 1 gü ; venlik gö ; revlisi hafif şekilde yaralandı .

Tunceli ' de dü ; n gece geç ; saatlerde bir grup PKK ' lıyı tespit eden gü ; venlik gü ; ç ; leri , jandarma bö ; lge komutanlığından ç ; ok sayıda ö ; zel harekat timini bö ; lgeye sevk etti . Helikopter trafiğinin sabahın erken saatlerine kadar sü ; rdü ; ğü ; operasyon sonucunda Alacık kö ; yü ; kırsal alanında geç ; saatlerde yaşanan ç ; atışma sonunda bir gü ; venlik gö ; revlisi hafif yaralandı . Yaralı asker Elazığ Askeri Hastanesi ' ne kaldırılarak tedavi altına alınırken , bö ; lgede operasyonların devam ettiği ve zaman zaman ç ; atışma yaşandığı ö ; ğrenildi .

Bö ; lgede ü ; st dü ; zey sorumlularının aralarında bulunduğu bir grubun kayıp vermemek iç ; in sü ; rekli yer değiştirdiği iç ; in ç ; atışmaların başka bö ; lgelerde de yaşanabileceği ö ; ğrenildi . Pü ; lü ; mü ; r ilç ; esine bağlı Kızılmescit bö ; lgesinde devam eden operasyonlarda iki gü ; n ö ; nce 1 PKK ' lı silah ve teç ; hizatıyla birlikte ö ; lü ; ele geç ; irilmişti . Bö ; lgede operasyonlar yoğun bir şekilde devam ediyor .