DP ve Anavatan Partisi, yeni partinin genel kurul tarihini belirledi

Demokrat Parti (DP) ile Anavatan Partisi birleşmesiyle oluşacak yeni parti, ilk genel kurulunu 28 veya 30 Ekim tarihinde yapmayı planlıyor.

DP ve Anavatan Partisi, yeni partinin genel kurul tarihini belirledi
 

Gü ; ndeme ilişkin aç ; ıklamalarda bulunmak ü ; zere Anavatan Partisi Genel Merkezi ' nde bir araya gelen iki parti genel başkanı Hü ; samettin Cindoruk ve Salih Uzun , partilerin birleşme sü ; reç ; leriyle alakalı değerlendirmelerde bulundu .

DP Genel Başkanı Hü ; samettin Cindoruk , yapılan gö ; rü ; şmeler neticesinde birleşme neticesinde oluşacak partinin kongre yapma aşamasına geldiğini belirtti . Cumhuriyet Bayramı ' ndan bir gü ; n ö ; nce veya bir gü ; n sonra yeni partilerini kongre yapacağını ifade eden Cindoruk , ' Yapılacak kongre sonrası birleşme , hukuksal anlamda da sağlanacak . Bu aç ; ılım gerç ; ek ve iç ; i dolu bir aç ; ılım olacak . Ortak program hepimizin heyecanlarını , dü ; şü ; ncelerini yansıtacak . Ortak programdan sonra partilerimiz iki temel dü ; şü ; nce ekseninde yeniden yapılanacak ve Anadolu ' dan Trakya ' ya bü ; tü ; n gü ; cü ; mü ; zü ; yayacağız . Sonra da araziye ç ; ıkarak partimizin temel , ö ; zenli ve merkez fikirlerini yaymaya ç ; alışacağız ' dedi .

Partilerin birleşmesiyle alakalı Anavatan Partisi Genel Başkanı Salih Uzun ise bü ; tü ; nleşme sü ; recinin ç ; ok sağlam bir şekilde yü ; rü ; dü ; ğü ; nü ; vurguladı . Birleşme sü ; reciyle alakalı herhangi bir sorun olmadığına dikkat ç ; eken Uzun , parti genel merkezlerinde yapılan gö ; rü ; şmelerin bunun gö ; stergesi olduğunu belirtti . Yaptıkları işin temel meselelere ç ; ö ; zü ; m iç ; in kafa yormak olduğunu dile getiren Uzun , ' Birikimli kadrolarımız bunun iç ; in yoğun ç ; alışmalarını sü ; rdü ; rü ; yor . Fiili ve resmi birleşme olmamasına rağmen Tü ; rkiye ' nin temel meselelerine ortak tutum belirlemek iç ; in ç ; alışmalarımızı sü ; rdü ; rü ; yoruz ' şeklinde konuştu .