Bakan Şimşek:Türkiye'nin tüm sorunlarını çözmeye talibiz

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin tüm sorunlarını çözmeye talip olduklarını belirterek, 'Bu açılımla birlikte yeni bir dönem başlıyor denilebilir. Ama burada önemli olan şey muhalefetle, tüm kesimlerle birlikte Türkiye'deki tüm sorunları çözmeye talip olmamız' dedi.

 

Maliye Bakanlığı bü ; rokratları ve AK Parti Batman Milletvekili Ahmet İnal ile birlikte Gaziantep ' ten karayoluyla memleketi Batman ' a gelen Bakan Şimşek , ilk olarak Vali Ahmet Turhan ' ı ziyaret etti .

Daha sonra Batman Belediyesi ' ni ziyaret eden Bakan Şimşek , DTP ' li Başkan Nejdet Atalay tarafından ç ; iç ; eklerle karşılandı .

Burada bir aç ; ıklama yapan Maliye Bakanı Şimşek , son gü ; nlerde gü ; ndemde olan Kü ; rt aç ; ılımı ve bir kısım muhalefetin tavrını değerlendirdi .

Şimşek , aslında hiç ; ç ; ö ; zü ; lmezmiş gibi gö ; rü ; nen sorunların geç ; mişte ç ; ö ; zü ; ldü ; ğü ; nü ; hatırlattı .

Bu aç ; ılımla birlikte yeni bir dö ; nemin başladığını kaydeden Bakan Şimşek , ' Maalesef bir kısım muhalefet henü ; z biz aç ; ılımı detaylandırmadan konuya ciddi bir şekilde tepki gö ; sterdi . Bunun yanlış olduğu dü ; şü ; ncesindeyiz . Tü ; rkiye ' nin bir sorunu varsa ç ; ö ; zü ; mü ; tabi ki Tü ; rkiye ' dedir , Tü ; rk milletindedir . Hepimiz beraber ç ; alışacağız ; ama burada muhalefetin katkısı da ö ; nemli . Ancak , şunu belirtmek isterim ki keşke herkes biraz daha yapıcı bir şekilde olaya yaklaşsa . Bizim temennimizde o yö ; ndedir . Ö ; nü ; mü ; zdeki dö ; nemde bu aç ; ılımın ne kadar olumlu , ne kadar yapıcı olduğunu herkes gö ; rü ; r . Herkese kendi kapasitesinde katkıda bulunur . ' diye konuştu .

Kü ; rt sorununun demokratik ç ; ö ; zü ; mü ; konusunda bu bö ; lgenin insanı olarak destek beklediklerini belirten Başkan Nejdet Atalay ise , ' Bö ; lge insanının temennisi budur . Umarız bu sü ; reç ; barış , kardeşlik ve birlik-beraberlik temelinde olumlu bir şekilde gelişir . ' dedi .

Belediye ziyaretinin ardından doğup bü ; yü ; dü ; ğü ; Gercü ; ş ' e bağlı Arıca ( Kefre ) kö ; yü ; ne gidecek olan Bakan Şimşek , burada Batman Genç ; İş Adamları Derneği tarafından verilecek iftar yemeğine katılıp kö ; ylü ; lerle sohbet edecek .

Aynı gece Batman ' a dö ; necek olan Bakan Şimşek TPAO Kristal Park tesislerinde sohbet programına katılacak .