“Amerikan modelini örnek alabiliriz'

Norveç Merkez Partisi'nden Ola Borten Moe, Norveç'in entegrasyon politikasına yönelik sert açıklamalarda bulundu.

“Amerikan modelini örnek alabiliriz'
 

Irkç ; ı sö ; ylemleri iç ; eren gö ; ç ; men politikalarının Norveç ; ' in değerlerini tehdit ettiğini savunan politikacı , bu yö ; nde politika yapan Gelişim Partisi ' ni de eleştirdi .
Ü ; lkede yaşayan herkesin Norveç ; li ü ; st kimliğinde kendini tanımlamasının gerekli olduğunu belirten Moe , ' ABD bu konuda ç ; ok başarılı bir gö ; ç ; men politikası uyguluyor . Ç ; ok daha bü ; yü ; k ve farklı kesimlerden oluşan bir gö ; ç ; men nü ; fusu olmasına rağmen herkesi bir ü ; st kimlikte buluşturmayı başarmış . Mü ; slü ; manından zencisine herkes eline Amerika bayrağını alıp ' Ben Amerikalıyım ' diyebiliyor rahatlıkla . Bu konuda Amerikan modelini ö ; rnek alabiliriz ' dedi .
' Norveç ; li olma ' ö ; zgü ; venini tahrip eden politikalar yapılmasından dolayı insanların gö ; ç ; menlere karşı hep bir korku psikolojisi iç ; inde yaşadığını vurgulayan Merkez Partili politikacı , bu durumun gö ; ç ; men dü ; şmanlığı ü ; zerine politikasını bina eden Gelişim Partisi ' nin yü ; kselişini hızlandırdığını iddia etti . Borten , ' Gü ; ndemdeki konular hep gö ; ç ; menlere yö ; nelik olumsuz şeylerle dolu . 30 yıl ö ; nceki Norveç ; ile şimdiki arasında hiç ; bir fark yok . Bu zihniyetimizi değiştirmeliyiz ' şeklinde konuştu . Değişimin ö ; ncelikle okullardan başlaması gerektiğini belirten politikacı , ' Eğitim sistemini herkesin kendini Norveç ; li hissedebileceği bir şekilde tekrar yapılandırmalıyız ' şeklinde değerlendirmelerde bulundu .