'Alo 184' ile hastanelerde randevu dönemi başlıyor

Sağlık Bakanlığı ile Türk Telekom işbirliğiyle, istenen hastane ve hekimden telefonla randevu alınmasını sağlayacak 'Merkezi Hastane Randevu Sistemi'nin pilot uygulaması, Kayseri ve Erzurum'da başlayacak.

'Alo 184' ile hastanelerde randevu dönemi başlıyor
 

Sistem , Kayseri ve Erzurum ' daki pilot uygulamanın ardından tü ; m Tü ; rkiye ' de yaygınlaştırılacak . Pilot uygulamada Erzurum ' a kurulacak ç ; ağrı merkezi , telefondan 184 ' ü ; tuşlayan vatandaşların randevu taleplerine , dijital ortamdaki tedavi olanaklarını kontrol ederek Kayseri ve Erzurum ' daki hastanelerden randevu verecek .

Kayseri Sağlık İl Mü ; dü ; rü ; Dr . Kadir Ç ; etinkara , protokol kapsamında Tü ; rk Telekom tarafından herhangi bir bedel talep edilmeden ç ; ağrı merkezi kurulacağını belirtti . Tü ; rkiye ' de ç ; ağrı merkezi bulunan yü ; zlerce hastane olduğunu , ancak bu merkezlerin sadece ilgili hastane tarafından kullanıldığını anlatan Ç ; etinkara , bir ildeki hastane aracılığıyla diğer ilin hastanesinden randevu alınamadığına dikkati ç ; ekti .

Kayseri ve Erzurum ' daki pilot uygulaması başlayacak sistemle , hastanelerin tü ; mü ; nden randevu alınabilmesine imkan verileceğini ifade eden Ç ; etinkara , protokol gereği ç ; ağrı merkezlerinde ö ; zel eğitim almış personelin istihdam edileceğini , bu sayede telefon başında uzun sü ; re geç ; irilmeyeceğini sö ; yledi . Ç ; etinkara , ç ; ağrı merkezinde talepte bulunulan hastanede yoğunluk varsa farklı hastanelere yö ; nlendirme yapılacağını , hekim seç ; me imkanı sunulacağını , rehberlik ve bilgilendirme hizmetlerinin verileceğini anlattı . Ç ; etinkara , şunları sö ; yledi :

' Hastanede kayıt sırasında yaptıracağınız birç ; ok işlemi de telefon başında hallederek hem sizin vatandaş olarak hem hastanedeki yö ; neticilerin işini kolaylaştıracak son derece ç ; ağdaş ve modern bir yaklaşım getirmiş oluyoruz . Ö ; zellikle vurgulamak isterim ; geç ; miş dö ; nemde , daha ziyade SSK hastanelerinde var olan mekanik randevu sistemleriyle bugü ; n başlatacağımız programla oluşacak sistemi asla birbirine karıştırmamak lazım . Bu mekanik sistemler geç ; mişte vatandaşın ç ; ile kapısıydı . '

Uygulama iç ; in Kayseri ve Erzurum ' da yaklaşık 6-9 ay sü ; ren pilot ç ; alışma dö ; nemi olacağını anlatan Ç ; etinkara , ' Bu sü ; re iç ; inde sistemin nasıl işlediğini gö ; receğiz . Sistemi biraz daha rafine ederek mü ; kemmel hale getireceğiz , daha sonra da tü ; m Tü ; rkiye ' ye yaygınlaştıracağız ' diye konuştu .

' Merkezi Hastane Randevu Sistemi ' nde bir ç ; ağrı merkezi ile bir randevu yazılımı olacağını belirten Ç ; etinkara , ' Hastalar yeni sistemle ' 184 ' ü ; tuşlayarak Kayseri ve Erzurum ' daki hastanelerden kolayca randevu alabilecek . Randevu sisteminde , hastaya hekim seç ; me olanağı verilecek . Bir sonraki aşamada ise vatandaşlardan hastaneye gitmeden ö ; nce bir ' ö ; n kayıt ' alınacak . Hastaların hastane bilgi sistemine kaydının da gerç ; ekleştirilmesinin ardından hastalar , kayıt iç ; in kuyruğa girmesine gerek kalmayacak . Avrupa ve ABD gü ; nü ; mü ; zde ç ; alışma hayatında iş gü ; cü ; nden azami dü ; zeyde yararlanmak iç ; in ö ; nemli reformlar yapıyor . Tü ; rkiye ' de bu sistem hastanelerde kaybolan işgü ; cü ; zamanının kazandırılmasını sağlayacak ' diye konuştu .