Topbaş'tan muhalefete 'rant' göndermesi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, üçüncü köprünün AK Partililere rant alanı oluşturacağı iddialarına yanıt verdi. Topbaş, 'Zihinlerinde rant olanlar karşısındakini de kendileri gibi zannederler. Değerlendirmeleri hep böyle yaparlar. Bu gayet normal, çünkü işleri bu' şeklinde konuştu

Topbaş'tan muhalefete 'rant' göndermesi
 

İstanbul Boğazı ' ndan Haliç ; ' e su aktaracak tü ; nellerin yapımı iç ; in kullanılacak TBM makinesinin tü ; nel girişine indirilmesi nedeniyle Ayazağa ' da dü ; zenlenen tö ; rene katılan Kadir Topbaş , program sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı . Ü ; ç ; ü ; ncü ; kö ; prü ; konusunda farklı aç ; ıklamaların yapılmasının hatırlatılması ü ; zerine bir değerlendirmede bulunan Topbaş , gü ; zergah ile ilgili ç ; alışmaların devam ettiğini sö ; yledi . Kö ; prü ; konusunun tartışılmaya devam edeceğini belirten Topbaş , ' Sivil toplum ö ; rgü ; tleri , bu konuyla ilgili kurum ve kuruluşlar gö ; rü ; şlerini belirtiyor . Değerlendirmesi mutlaka yapılacaktır . Bu iş bakanlığın ve hü ; kü ; metimiz ulusal boyutta dü ; şü ; ndü ; ğü ; bir geç ; iş kö ; prü ; sü ; . Sayın Başbakanımızın hassasiyeti doğru şartlarda doğru yerlerde bu işi gerç ; ekleştirmektir . İhtiyaç ; var , bu ihtiyacı en rantabl şekilde dü ; zenlemektir . Gü ; zergah ile ilgili ç ; alışmalar halen sü ; rü ; yor . Daha ö ; nceki ifadelerimde bunun net olmadığını sö ; yledim ' şeklinde konuştu .

Ü ; ç ; ü ; ncü ; kö ; prü ; ye bazı kesimlerin karşı ç ; ıktığını da hatırlatan Kadir Topbaş , ' Maalasef bu ü ; lkede gö ; rdü ; ğü ; mü ; z bir şey . Hizmet yapanlar , iş yapanlar , diğer tarafta da iş yapanları engelleyenler . Hep bö ; yle oldu . Birinci kö ; prü ; ye karşı ç ; ıkıldı , karşı ç ; ıkanlar hala bu kö ; prü ; yü ; kullanıyor . İkinci kö ; prü ; ye karşı ç ; ıkıldı , karşı ç ; ıkanlar bunu da kullanıyorlar . Bu karşı ç ; ıkmalar olacaktır ' ifadelerini kullandı .

Kö ; prü ; ye karşı ç ; ıkan bazı akademisyenler olduğunu belirten Kadir Topbaş isim vermeden şu aç ; ıklamayı yaptı : ' Bazı hocalarımız var . Kö ; prü ; yle , ulaşımla ilgili ifadeleri var . Bu hocalarımız geç ; mişte sayın Başbakanımız belediye başkanıyken 1996 yılında İstanbul ' un ulaşım master planlarını yaptılar . O planlar birkaç ; yıl sonra ç ; ö ; ktü ; , ö ; ngö ; rü ; leri tutmadı . Hocaların yaptığı ulaşım master planları ç ; ö ; ktü ; . Bunu kendileri iyi biliyor . O zaman ulaşım adına ortaya attıkları , bu işin başında olarak yü ; rü ; ttü ; kleri ulaşım master planları ç ; ö ; ken bilim adamlarımızın bugü ; n sö ; ylediklerine nasıl , ne kadar itibar edeceğiz? Bunu dü ; şü ; nmek lazım . Ama yine de bize gerç ; eği gö ; sterecek yapıcı tenkitlere her zaman aç ; ığız '

Kö ; prü ; yle ilgili ö ; zellikle muhalefetin yaptığı ' rant sağlanacak ' yö ; nü ; ndeki aç ; ıklamalara da tepki gö ; steren Topbaş , sert karşılık verdi . Muhalefet olsun diye konuşanlar , bunun arkasında rant bekleyenler olduğuna işaret eden Topbaş , ' Hangi dö ; nemlerde İstanbul rant alanına dö ; nü ; ştü ; bunu yaşarak bilen birisiyim ben . Zihinlerinde rant olanlar karşısındakini de kendileri gibi zannederler . Değerlendirmeleri hep bö ; yle yaparlar . Bu gayet normal . Ç ; ü ; nkü ; işleri bu . Bizim İstanbul ' da 5 yılda hü ; kü ; metimizin Tü ; rkiye ' de 7 yılda kattıkları ortada . Bunu vatandaşımız zaten değerlendiriyor . Daha ç ; ok işimiz var ' şeklinde konuştu .