MHP ve CHP'nin misyonu sona erecek

DTP Lideri Ahmet Türk, basında geniş yer bulan Kürt açılımı ile ilgili son açıklamasında , “Öcalan muhatap alınmalı, PKK muhatap alınmalı” sözlerine açıklık getirdi.

MHP ve CHP'nin misyonu sona erecek
 

Tü ; rk , &ldquo ; Biz Başbakan gitsin Ö ; calan ' la gö ; rü ; şsü ; n demiyoruz ama elinde silah olan kesimi , PKK ' yı ikna etmeden , mü ; zakere etmeden nasıl silah bıraktırırsınız? ' Siz şö ; yle yaparsanız PKK silah bırakıra bizim gü ; cü ; mü ; z yetmez ' . Ben bö ; yle bir şey sö ; ylesem , PKK buyurun gidin siz ç ; ö ; zü ; n diyecek &rdquo ; diye konuştu .

DTP Genel Başkanı , AKP ile MHP arasındaki &ldquo ; Ö ; calan ' ın idamı&rdquo ; na yö ; nelik polemiği eleştirerek , &ldquo ; Bu işin ciddiyetiyle bağdaşmayan bir yaklaşım biç ; imidir . Sizi ihanetle suç ; layanlarla idam polemiğine girilmesini seviyesiz bir tartışma olarak gö ; rü ; yoruz&rdquo ; dedi .

Ahmet Tü ; rk , Kü ; rt aç ; ılımı sü ; recinin ö ; nü ; nü ; tıkamaya yö ; nelik ciddi bir ç ; aba olduğunu savunarak , Kü ; rt sorununun ç ; ö ; zü ; lmesinin ' birilerinin siyasetinin sonu olacağı ' nı kaydetti . Tü ; rk , sorunun ç ; ö ; zü ; mü ; yle CHP ve MHP ' nin misyonunun biteceğini belirterek , CHP ' yi darbe anayasasını savunan , hak ve ö ; zgü ; rlü ; klere karşı bir parti olmakla suç ; ladı .

CHP VE MHP MİSYONLARININ BİTECEĞİNİ GÖ ; RÜ ; YOR


Tü ; rk , Kü ; rt aç ; ılımı sü ; recinin ö ; nü ; nü ; tıkamaya yö ; nelik ciddi bir ç ; aba olduğunu savunarak , Kü ; rt sorununun ç ; ö ; zü ; lmesinin ' birilerinin siyasetinin sonu olacağı ' nı kaydetti . Tü ; rk , sorunun ç ; ö ; zü ; mü ; yle CHP ve MHP ' nin misyonunun biteceğini belirterek , CHP ' yi darbe anayasasını savunan , hak ve ö ; zgü ; rlü ; klere karşı bir parti olmakla suç ; ladı . CHP ' nin sol , sosyal demokrat bir parti olamadığını , ' şoven , milliyetç ; i ' bir ç ; izgiyi savunduğunu kaydetti . Tü ; rk , &ldquo ; Sorunun ç ; ö ; zü ; mü ; bunların işlevsiz kalması ve gü ; nü ; mü ; z dü ; nyasında hiç ; bir rolü ; olmamasına yol aç ; acak . Ç ; atışmalı sü ; reç ; olduğu zaman ve ç ; ö ; zü ; msü ; zlü ; k ortamında ancak kendilerini yaşatabiliyorlar&rdquo ; dedi . Kü ; rt aç ; ılımıyla yaşanan sü ; reci ciddi bir sü ; reç ; olarak gö ; rdü ; klerini , hü ; kü ; metin demokratik aç ; ılımları yapması gerektiğini kaydeden Tü ; rk , &ldquo ; Şu soruyu sormak istiyorum ; sorunlu ü ; lkelerin neresinde sorunlar mü ; zakere edilmeden ç ; ö ; zü ; lmü ; ştü ; r?&rdquo ; diye sordu .


CHP VE MHP ' NİN KIŞKIRTMASIYLA FARKLI SESLER Ç ; IKMAYA BAŞLADI

Şehit ailelerinden gelen Kü ; rt aç ; ılımına yö ; nelik tepkileri de değerlendiren ve şehit ailelerinin acılarını bildiklerini , kendilerinin de bu acıların son bulması iç ; in ç ; aba harcadıklarını kaydeden Tü ; rk , &ldquo ; Bunu ç ; ok iyi gö ; rü ; yorum ; Kü ; rt aileleri , oğlumun birisi gitti birisi daha gitmesin diye ç ; aba gö ; steriyor . Tabi ki evlatlarımızın acısı ç ; ok bü ; yü ; ktü ; r . Ama bü ; tü ; n annelerin evlatları var . O evlatların bir daha ö ; lmemesi iç ; in de şehit aileleri bunları dü ; şü ; nmeli , gö ; rmeli . Hassas olmaları gerekiyor . Ç ; ö ; zü ; m , aç ; ılım tartışmaları yapıldığı zaman bö ; yle bir tepki yoktu . Ama Tü ; rkiye ' de bazı kesimler , bazı aileleri ö ; rgü ; tleyerek bu sü ; recin başarısız olması konusunda ç ; aba gö ; steriyor . Tartışmaların en yoğun olduğu bir dö ; nemde bir tepki yoktu , bü ; yü ; k bir destek vardı . Ama CHP ve MHP ' nin kışkırtmaları , ö ; rgü ; tlemeleri sonucunda farklı sesler ç ; ıktı&rdquo ; gö ; rü ; şlerini ifade etti .