İzmir'de SGK'yı 1 milyon TL dolandırdılar

İzmir'deki hastanelerde çalışan bazı temizlik görevlisi ve memurlarla anlaşmalı eczane sahiplerinin de aralarında bulunduğu 17 kişi, evrakta sahtecilik yaparak, devleti 1 milyon lira zarar uğrattıkları iddiasıyla gözaltına alındı.

İzmir'de SGK'yı 1 milyon TL dolandırdılar
 

Şebeke ü ; yelerinin , eczacı diploması kiralayarak başladıkları dolandırıcılık işini , daha sonra anlaşmalı eczanelerle yü ; rü ; ttü ; ğü ; iddia edildi . Zanlıların , bazı hastane ç ; alışanlarıyla yatan hastaların reç ; etelerine onlardan habersiz pahalı ilaç ; lar yazdırdığı , heyet raporları aldığı ve bö ; ylece devleti zarara uğrattığı ileri sü ; rü ; ldü ; .

Sosyal Gü ; venlik Kurumu ( SGK ) mü ; fettişleri , İzmir ' deki bir eczaneden alınan bebek maması miktarında bir ay iç ; inde oldukç ; a bü ; yü ; k artış yaşandığını ve devletin zarara uğratıldığını tespit etti . Yetkililer , durumu İzmir İl Emniyet Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ' ne ileterek araştırılmasını istedi . İhbar ü ; zerine harekete geç ; en Asayiş Şube Mü ; dü ; rlü ; ğü ; Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bü ; ro Amirliği ekipleri , zanlıların kiraladığı diplomayla biri Mardin ' de ve biri İzmir ' de olmak ü ; zere iki eczane aç ; tıklarını belirledi .

İddialara gö ; re eczanelerde ç ; alışan kişiler , hastanelerde ç ; alışan bazı temizlik gö ; revlisi , gü ; venlik gö ; revlisi ve memurlarla tanışarak dostluk kurdu . Daha sonra bu kişilere sağlanan maddi menfaat karşılığında , hastanede yatarak tedavi gö ; ren hastaların haberi olmadan sağlık karneleri kullanıldı ve bunların ü ; zerine heyet raporları alındı . Bu şekilde uygunsuz olarak yazılan ilaç ; lar , iki eczaneden alınmış gibi fatura edildi . Temin edilen reç ; etelerden başka sahte reç ; eteler yapıldı ve ilaç ; lar da aynı iki eczaneden alınmış gibi gö ; sterildi . İki hastanede ç ; alışan zanlıların ilaç ; kü ; pü ; rlerini topladığı , bunları eczane ç ; alışanlarına vererek uygun ilaç ; yazdırdığı , Mardin ' de bulunan eczaneden toplanan kü ; pü ; rleri İzmir ' deki eczaneye gö ; nderildiği , bunlara uygun sahte reç ; eteler dü ; zenlenerek SGK ' nin yaklaşık 1 milyon lira zarara uğratıldığı ileri sü ; rü ; ldü ; .

Operasyon kapsamında eczane sahipleri M . N . ( 39 ) ve S . A . ( 39 ) , emekli eczacı A . K . ( 57 ) , eczacı A . Ş . ( 57 ) , eczane yetkilisi B . K . ( 28 ) , eczane kalfaları İ . A . ( 22 ) , T . Ö ; . ( 19 ) , M . T . ( 26 ) ve F . Y . ( 40 ) , memur M . A . ( 28 ) , temizlik gö ; revlileri B . D . ( 28 ) , Y . D . ( 53 ) , N . D . ( 24 ) , K . G . ( 28 ) , E . G . ( 32 ) ve A . Y . ( 35 ) ile gü ; venlik gö ; revlisi U . Z . ( 26 ) gö ; zaltına alındı .

Ayrıca İzmir ' de şebeke ü ; yeleri tarafından kullanılan eczanede ç ; ok sayıda kesilmiş ilaç ; kü ; pü ; rü ; , boş hazır reç ; eteler ve yazılmış reç ; eteler ele geç ; irildi . Operasyon sırasında şimdiye kadar , sağlık karneleri ve reç ; eteleri kendilerinden habersiz olarak kullanılan 9 mağdur vatandaş tespit edildi . Mağdurlar arasında , hastane ç ; alışanları ve diğer bazı vatandaşlar bulunuyor .