Bakan Çağlayan, Çin'e 40 kişilik heyetle çıkarma yapacak

Dış ticaretten sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan; basın mensupları, bürokratlar ve ihracatçı birliklerinin başkanlarından oluşan 40 kişilik bir heyetle Çin'e geliyor.

Bakan Çağlayan, Çin'e 40 kişilik heyetle çıkarma yapacak
 

Edinilen bilgiye gö ; re , Cumartesi gü ; nü ; başkent Pekin ' e varacak Bakan Ç ; ağlayan , Ç ; in Başbakanı Wen Jiabao tarafından kabul edilecek . Ç ; in Dışişleri Bakanı Yang Jiechi ile de bir araya gelecek olan Ç ; ağlayan , Yang ' ın onuruna vereceği akşam yemeğine katılacak .

Bakan Ç ; ağlayan ayrıca Pekin ' de Ç ; in Ticaret Bakanı Chen Deming ile de gö ; rü ; ştü ; kten sonra Salı gü ; nü ; , beraberindeki heyetle Sincan Uygur Ö ; zerk Bö ; lgesi ' nin merkezi Urumç ; i ' ye geç ; ecek . Burada Urumç ; i Fuarı ' nı ve yatırım bö ; lgesini gezecek olan Ç ; ağlayan , Ö ; zerk Bö ; lge Valisi Nur Bekri ile de bir araya gelecek . Ç ; ağlayan , aynı gü ; n Urumç ; i ' den Tü ; kmenistan ' a hareket edecek .

Kaynaklar , ziyaretin sadece ekonomik değil siyasi ö ; neminin de bulunduğuna dikkat ç ; ekiyor . Bu ziyaret , Cumhurbaşkanı Abdullah Gü ; l ' ü ; n Ç ; in ziyaretinde ikili ilişkilerin geliştirilmesi kararının ö ; nemli ayaklarından biri olarak değerlendiriliyor . Ç ; ağlayan , Cumhurbaşkanı Gü ; l ' ü ; n Ç ; in ziyaretine de eşlik etmişti .

Tü ; rk- Ç ; in ilişkileri Urumç ; i ' de 5 Temmuz ' da meydana gelen ve 197 kişinin ö ; ldü ; ğü ; , bin 700 kişinin yaralandığı Uygur- Han Ç ; inlisi etnik ç ; atışması nedeniyle zarar gö ; rmü ; ştü ; .