Vatandaşın yaktığı anız ateşi iki gündür söndürülemiyor

Konya'nın Kadınhanı ilçesinde çıkan anız yangını köyleri tehdit ediyor. Kamışlıöz, Zengin, Kızılkuyu köylerini kapsayan yangın yaklaşık 50 kilometrekarelik bir alanda etkili oldu. Yangın iki gündür söndürülemezken rüzgarın da etkisiyle sürekli yayılıyor.

Vatandaşın yaktığı anız ateşi iki gündür söndürülemiyor
 

Konya ' da her yıl sık sık yaşanan anız yangınları bu yıl artarak devam ediyor . Vatandaşların , tü ; m uyarılara rağmen anız yakmaya devam etmesi bü ; yü ; k tehlikeleri de beraberinde getiriyor . Kadınhanı ilç ; esinde anızları yakmak isteyen bir kişinin tarlasında başlayan yangın nedeniyle , Kamışlıö ; z , Bü ; yü ; kkızıl ve Tabanyaylası kö ; ylerine ait arazilerin tamamı yandı .

Kadınhanı Belediyesi , yangına iki arazö ; z ve bir greyderle mü ; dahale ederken , Kadınhanı Belediyesi itfaiye yetkilileri , yangının rü ; zgarın da etkisiyle hızla yayıldığını kaydetti . Sö ; ndü ; rmede zorlandıklarını dile getiren itfaiyeciler , ' Bir yerdeki yangını sö ; ndü ; rmeye ç ; alışırken arazinin dü ; z olması ve rü ; zgarın da etkisiyle yangın hızla yayılıyor . Vatandaş yangını gö ; rü ; nce ö ; bü ; r taraftan bir ateş de o atıp kaç ; ıyor . iki gü ; ndü ; r gece gü ; ndü ; z demeden uğraşıyoruz ' ifadesini kullandılar .