Rusya, Kuzey Kore'ye karşı füze kalkanı kurdu

Rusya Genel Kurmay Başkanı Nikolay Makarov, Kuzey Kore'den herhangi bir tehdide karşı Rusya'nın uzak doğu bölgesine gelişmiş hava savunma sistemi S-400 Triumf kurduklarını duyurdu.

Rusya, Kuzey Kore'ye karşı füze kalkanı kurdu
 

Ria Novosti haber ajansına gö ; re , Moğolistan ' ın başkenti Ulan-Batur ' da basına aç ; ıklamada bulunan Makarov , ' Rusya ' nın uzak doğu bö ; lgesine gelişmiş S-400 Triumf fü ; zeleri yerleştirdik . Kuzey Kore ' den başarısız fü ; ze denemelerinin ü ; lkemize dü ; şme ihtimaline karşı ö ; nlem aldık . Bö ; ylece buradan yö ; nelebilecek herhangi bir tehlikeye karşı garanti sağladık ' dedi .

Kuzey Kore , Ocak ' tan bu yana ü ; lkenin doğusunda balistik fü ; ze denemelerini sü ; rdü ; rü ; yor . Scup tipi fü ; ze denemeleri Japon denizinin 500 km yakınına dü ; şmesi Moskova ' da endişe ile karşılanmıştı . Kuzey Kore ' nin fü ; ze deneme sahasının Rusya sınırına ç ; ok yakın olduğunu kaydeden Makarov , ö ; nleyici tedbirler almaya devam edeceklerini sö ; yledi .

S-400 Triumf fü ; zeleri 400 km mesafedeki hedefi belirleme ve vurma kapasitesine sahip . Gelişmiş fü ; zeler , ABD ' nin MIM-104 Patriot ' lardan iki kat ve Rus S-300 ' lerden de 2 , 5 kat daha uzun menzilde etkili olabiliyor . S-400 taburu sekiz fırlatıcı sistem ve 32 adet fü ; zeden oluşuyor . Rusya 2015 yılına kadar 18 adet S-400 taburu oluşturacak . Rusya daha ö ; nce de Moskova ve endü ; stri bö ; lgelerine iki adet S-400 taburu yerleştirmişti .