Dimitris'ten şok itiraf!

‘Türkiye’nin Kıbrıs’ı işgaline halı serdik’

Dimitris'ten şok itiraf!
 

GÜ ; NEY Kıbrıs Rum yö ; netimi lideri Dimitris Hristofyas , adada barışın sağlanması iç ; in Tü ; rkiye ' nin tutumunu değiştirmesini gerektiğini aç ; ıklarken , &ldquo ; Zamanında biz de Tü ; rkiye ' nin Kıbrıs ' ı işgale halı serdik&rdquo ; diye itirafta bulundu . Cyprus Mail gazetesinde yer alan haberde Hristofyas , &ldquo ; Tü ; rkiye ' nin Ada ' daki mevcudiyetini tabii ki kınıyorum .

Ama biz o dö ; nemde Tü ; rkiye ' nin ö ; nü ; ne adayı işgal etmesi iç ; in ve bir daha da Kıbrıs ' ta ayrılmaması iç ; in halı serdik . Ama bu sö ; ylemlerden bahsedildiğini hiç ; duyamadım&rdquo ; diye konuştu . Rum lider , &ldquo ; Eğer Rum tarafı uluslararası toplumun gü ; venini kazanmak istiyorsa bunu kabul etmelidir&rdquo ; dedi . Dü ; n akşam yurt dışında yaşayan Kıbrıs Rumlarının katıldığı bir davette ise Hristofyas , &ldquo ; Adada barışın sağlanması iç ; in Tü ; rkiye dahil soruna dahil olan tü ; m tarafların yaptıkları suç ; lardan ö ; tü ; rü ; ö ; zü ; r dilemeleri&rdquo ; gerektiğinin altını ç ; izdi ve &ldquo ; Yoksa ileriye doğru bir adım atabilmemiz mü ; mkü ; n değil .

Kendimizi ö ; zgü ; r hissetmemiz iç ; in milliyetç ; i ve şovenist duygulardan kurtulmamız gerekiyor&rdquo ; dedi . Hristofyas ayrıca gö ; rü ; şmelerin yapıldığı şu dö ; nemde Kıbrıs Rum tarafına aşırı baskında bulunduğuna dikkat ç ; ekerek , &ldquo ; Bize değil . Ankara yö ; netimine baskı yapın . Ç ; ö ; zü ; mü ; tıkayan taraf Tü ; rkiye ' dir&rdquo ; suç ; lamasında bulundu .