Devlet Bakanı Çağlayan:Türkiye'nin yolu çağdaş Atatürk yoludur

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye'nin bir bütün olduğunun altını çizerek, 'Türkiye'nin yolu çağdaş Atatürk yoludur. Türkiye'yi bu hedeften hiç kimse döndüremez' dedi.

 

Malazgirt Zaferi ' nin 938 . yıldö ; nü ; mü ; kutlamalarına katılan Zafer Ç ; ağlayan , yaptığı konuşmada , Tü ; rkiye ' yi doğusu ile batısı ile demokratik ö ; lç ; ü ; ler doğrultusunda kalkındırmak iç ; in ç ; alıştıklarını belirterek , ' Bu topraklarda , Tü ; rkü ; ile Kü ; rdü ; ile Ç ; erkez ' i ve Laz ' ı ile bir arada kardeşç ; e yaşıyoruz . Yaşamaya devam edeceğiz . Et ve tırnak nasıl ayrılamazsa bizler de o şekilde ayrılamayız . Her zaman olduğu gibi yine bizleri ayırmak isteyenler olacaktır . Ancak bizler bu oyunlara gelmeyeceğiz . Barış ve kardeşlik duyguları iç ; erisinde yaşamamızı sü ; rdü ; rmeye devam edeceğiz ' dedi .

Tü ; rkiye ç ; ağdaşlaşma yolunda ilerlemeye başladığı zaman yoluna şer odaklarının ç ; ıktığını vurgulayan Ç ; ağlayan , ' Tü ; rkiye zenginlikleri ile en iyi yerleri hak ediyor . Eğer Tü ; rkiye enerjisini , bü ; tç ; esini , gencecik fidanlarını terö ; re kurban vermeseydi , bunun cevabını dü ; şü ; nmek zorundayız . Bu bö ; lgenin gelişmesini istemeyen bir takım dış odaklar birlik ve beraberliği bozmaya ç ; alışıyor . Onların bilmediği bir şey var . Yıllardan beri sü ; re gelen barış , kardeşlik ruhudur . Bizi kendimizden başka durduracak hiç ; bir gü ; ç ; yoktur ' diye konuştu .

Ç ; ağlayan , şunları sö ; yledi : ' Bundan tam 938 yıl ö ; nce atalarımız tarafından kurtarılan Malazgirt ' te aranızda yer almaktan gurur duyuyorum . Vatan coğrafyanın ruhu ile birleşen kutsal bir yerdir . Sakarya ' da , Dumlupınar ' da dö ; kü ; len kutsal kanların bedelidir vatan . '

Malazgirt Kaymakamı Bilal Yavaş ise , ' Malazgirt ' te Sultan Alparslan ' dan Ç ; anakkale ' de ve Kurtuluş Savaşı ' nda Gazi Mustafa Kemal Atatü ; rk ' ten gü ; nü ; mü ; ze kadar kü ; ltü ; rü ; yle , insanlığıyla , donanmasıyla , 3 kıtada hü ; kü ; m ferman olan , sevinci ve kederi paylaşan , bü ; yü ; k badirelerde omuz omuza veren milletimiz , 7 dü ; vele karşı birliğini , sevincini birlikte haykırdı . Bu muhteşem ve ö ; vü ; nü ; lecek tarihimizin ışığında , dü ; nyaya insanlığıyla ders veren ve merhametiyle ö ; rnek devletimiz 70 milyon insanına sahip ç ; ıkmaktadır ' dedi .

Kutlama tö ; renleri , temsili Alparslan ' ın askerleriyle beraber tö ; ren alanına gelmesi ve şehrin temsili anahtarını Devlet Bakanı Zafer Ç ; ağlayan ' a vermesiyle devam etti .

Ardından İstanbul Bü ; yü ; kşehir Belediyesi Mehteran Takımı tarafından gö ; steri sunuldu . Program , resmi geç ; itle sona erdi .

Tö ; renlere Devlet Bakanı Zafer Ç ; ağlayan , Muş Valisi Erdoğan Bektaş , Garnizon Komutanı Tuğgeneral Burhanettin Aktı , Bingö ; l Valisi İrfan Balkanlıoğlu , AK Parti Muş milletvekilleri Medeni Yılmaz ile Seracettin Karayağız , Muş Belediye Başkan Vekili Deniz Memiş , kamu kurum amirleri ile ç ; ok sayıda vatandaş katıldı .

( CİHAN )