Bakan Özak, Diyarbakır-Fenerbahçe maçını değerlendirdi

Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Diyarbakırspor-Fenerbahçe maçının ardından yaşanan olaylarla ilgili olarak, 'Hiç kimse bu olayları tasvip etmiyor. Bu sadece Diyarbakır'da olan bir durum değil. Muhtelif yerlerde de olabiliyor. Bunların ortadan kalkması lazım' dedi.

Bakan Özak, Diyarbakır-Fenerbahçe maçını değerlendirdi
 

Bakan Ö ; zak , Tü ; rkiye Şampiyonu olan Fenerbahç ; e Minik Boks Takımı ' nı kabulü ; nü ; n ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı . Diyarbakırspor ile Fenerbahç ; e arasında oynanan maç ; ın ardından şehir genelinde ç ; ıkan bü ; yü ; k olaylarla ilgili bir soruya Bakan Ö ; zak , ' Sporda şiddetin ortadan kalkması yasalarla olacak bir şey değil . Bu eğitimle ilgili bir şey . Bu olaylardan sonra ilgili hem Diyarbakıspor , hem Fenerbahç ; e hem de ilgili taraflardan ç ; ok gü ; zel ifadeler duyduk . Hiç ; kimse bu olayları tasvip etmiyor .

Bu sadece Diyarbakır ' da olan bir durum değil . Muhtelif yerlerde de olabiliyor . Bunların ortadan kalkması lazım . Bunu ortadan kaldırmak iç ; in yasalar her ne kadar faydalı da olsa yeterli olmuyor . Bunun ö ; nü ; ne geç ; mek iç ; in aile-ç ; ocuk ilişkisinden başlayarak , sokaktaki davranışlarımıza kadar birç ; ok şeyi gö ; zden geç ; irmemiz gerekir . Bu tip olayların sayısının azalmasını diliyorum ' şeklinde cevap verdi .

Bu tip olaylarda ö ; yle kalkanın zararla oturacağını belirten Bakan Ö ; zak , ' Statları iyileştiriyoruz . Statların iyileştirilmesi , eğitim , kulü ; p başkanlarının olumlu demeç ; leri , medyanın bu konudaki tavrı bu olayların azalmasını sağlayacaktır . Tabi ki ö ; fkeyle kalkan zararla oturuyor . Herkes , ' Bu Diyarbakırspor ç ; ok iyi bir takım . Tebrik etmek lazım . Ama bu davranışlar takıma zarar veriyor ' dedi . Ben de bu şekilde yorumluyorum ' ifadelerini kullandı . Bakan Ö ; zak , futbolun 3 ihtimalli bir oyun olduğunu ve alınan
sonucun herkes tarafından olgunlukla karşılanması gerektiğinin altını ç ; izen Bakan Ö ; zak , ' Herkes kendi takımımın başarılı olmasını istiyor . Futbol 3 ihtimalli bir oyun . Bunu doğal karşılamak lazım . Sezon sonunda da hak edenin en ü ; st dereceyi alması gerek . Atletizm ' de de birisi kazanıyor , diğerleri kazanamıyor . Ama yarış sonunda birbirlerini tebrik ediyorlar . Futbolda da bu bö ; yle olmalı . Ö ; zellikle medya ve yö ; netimlerin ortamı germemesi lazım . Hakemlerimizin daha dikkatli olması ve hakemlerin desteklenmesi
gerekiyor . Tü ; rk insanına yakışır bir olgunluk iç ; inde , fair-play iç ; inde liglerin devam etmesi herkesin ortak temennisi ' diye konuştu .