Rekabet Kurulu, 8 banka hakkında soruşturma başlattı

Rekabet Kurulu, 8 banka hakkında uyguladıkları maaş promosyonları nedeniyle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkındaki Kanun uyarınca soruşturma başlattı.

Rekabet Kurulu, 8 banka hakkında soruşturma başlattı
 

Rekabet Kurulu ' nun internet sitesinde yer alan duyuruya gö ; re , Kurul 19 Ağustos Ç ; arşamba ve 24 Ağustos Pazartesi gü ; nlerinde gerç ; ekleştirdiği toplantılarda aldığı kararlarla , kamu kurumu veya ö ; zel firmalara maaş ö ; demelerine yö ; nelik teklif ettikleri promosyonlar konusunda aralarında anlaştıkları iddiası ile Tü ; rkiye Garanti Bankası A . Ş , Akbank T . A . Ş , Tü ; rkiye İş Bankası A . Ş , Yapı ve Kredi Bankası A . Ş , Tü ; rkiye Vakıflar Bankası T . A . O , Finans Bank A . Ş , Denizbank A . Ş , Yapı ve Kredi Bankası A . Ş . ( Koç ; bank A . Ş ' nin eylemlerinden dolayı ) ve T . Halk Bankası A . Ş . ( Pamukbank T . A . Ş ; nin eylemlerinden dolayı ) haklarında 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun uyarınca soruşturma aç ; ılmasını kararlaştırdı .

Kurul , 19 Ağustos Ç ; arşamba gü ; nü ; aldığı bir diğer kararında ise Garanti Bankası A . Ş , Akbank T . A . Ş ve HSBC Bank A . Ş haklarında Kü ; ltü ; r ve Turizm Bakanlığı personeline ö ; denecek maaş promosyonu konusunda anlaştıkları iddiasına ilişkin ise herhangi bir delile ulaşılamadığından soruşturma aç ; ılmasına gerek olmadığı ve şikayetin reddedilmesine hü ; kmetti .