Muro'dan kürt açlımına tepki

Bir televizyon programında konuşan muro lakaplı Mustafa Üstündağ, kürt açılımıyla ilgili düşüncelerini dile getirdi.

Muro'dan kürt açlımına tepki
 

Ü ; stü ; ndağ , ' Devletin , terö ; r ö ; rgü ; tü ; ile masaya oturmaması gerektiğini dü ; şü ; nü ; yorum . Koşulsuz olarak ö ; nce PKK ' nın silah bırakması gerekiyor . Daha sonra devlet , yapacağını yapmalı ' şeklinde konuştu .

Devletin , PKK ile masaya oturmasını kafasında canlandıramadığını ifade eden Ü ; stü ; ndağ , ' Bu sefer şu olacak ; ' Biz ç ; alıştık , kazandık , aldık . ' PKK kendini legalleştirecek ' ifadesini kullandı .

Mustafa Ü ; stü ; ndağ , ö ; ncelikle Tü ; rkiye ' nin dü ; nya ü ; zerinde bağımsız bir ü ; lke olabilmesi gerektiğini sö ; yledi . Bu sö ; zler ü ; zerine kendisine yö ; neltilen Tü ; rkiye Cumhuriyeti bağımsız değil mi? sorusuna Ü ; stü ; ndağ , ' T . C . ismen bağımsız ama herşey ortada . Amerika tarafından yö ; netildiğimiz ortada . Bunu ufacık ç ; ocuk bile biliyor . Borç ; luyuz . IMF ' ye borç ; luyuz ' yanıtını verdi .

KENDİ BAĞIMSIZLIĞIMIZI SAĞLAMALIYIZ

Kimsenin savaş istemediği vurgusunu yapan Ü ; stü ; ndağ , ' Biz kendi bağımsızlığımızı ele almadığımız sü ; rece bu aç ; ılımlar devam edecek . Biz birbirimize yemeye , birbirimizi ö ; ldü ; rmeye devam edeceğiz , bir şey değişmeyecek ' ifadesini kullanarak Sevr anlaşmasına atıfta bulundu ve o zamanki durumla şu anki durum arasında bir farklılık olmadığını sö ; yleyerek şö ; yle konuştu :

' Sevr anlaşmasında da bö ; lgeyi zaten İngilizler tarafından yö ; netilen Kü ; rt hü ; kü ; metine vermişlerdi . Yani bu topraklarda , bu oyunlar , yü ; zyıllardır oynanıyor ve oynanmaya devam edecek . Adamların amaç ; ları o ; Bö ; l , parç ; ala , yö ; net . Hiç ; bir şeyimiz kalmadı . Bizim kendi markamız yok , kendi ü ; rü ; nü ; mü ; z yok . Hep dış markalar . Hep yabancı sermaye iç ; eride . . . Bizim kendi burjuvamızın olması lazım . Bizim kendi sanayicimizin , kendi zenginlerimizin olması lazım ki uluslarararası platformda olalım . '