Bursa'da ıhlamur bereketi

Bursa'da, kış aylarının vazgeçilmez şifalı içeceği ıhlamur bolluğu yaşanıyor.

Bursa'da ıhlamur bereketi
 

Bursa Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilç ; elerinin yanı sıra Yalova İşletmeleri ormanlarında karışık olarak bulunan ıhlamur ağaç ; larında bu yıl bol ç ; iç ; ek gö ; zlendi .

Ihlamur ç ; iç ; eği , kö ; ylü ; ler tarafından Orman Bö ; lge Mü ; dü ; rlü ; ğü ; ekipleri gö ; zetiminde toplanarak kış aylarında pazarlanıyor .

Bursa Orman Bö ; lge Mü ; dü ; rü ; Ali Girgin , başta Yalova olmak ü ; zere , Karacabey , Mustafakemalpaşa ormanlarında ve Uludağ yamaç ; larında kestane ve meşe karışık ormanlarda ıhlamur ağaç ; larının bolca bulunduğunu sö ; yledi .

Bu yıl ıhlamur ağaç ; larında bol ç ; iç ; ek gö ; zlendiğini belirten Ali Girgin , orman kö ; ylü ; sü ; nü ; n , kendi ihtiyaç ; ları dışında pazar satışı iç ; in de izin alarak şefliklerin denetiminde ıhlamur ç ; iç ; eği topladığını kaydetti .

Ihlamur ç ; iç ; eğinin , bö ; lge ormanlarında fıstıkç ; amı kozalağı ve defne yaprağından sonra en ö ; nemli tali ü ; rü ; nlerden birini oluşturduğunu dile getiren Girgin , şu bilgileri verdi : ' Bö ; lgemiz ormanlarından yıllık toplanan ıhlamur ç ; iç ; eği 120-150 ton arasında değişiyor . Ayrıca işletme şefliklerimiz kendi imkâ ; nları ile fidan ü ; retmektedir . Son yıllarda kö ; yler ç ; evresinde yapılan yapay genç ; leştirme alanlarına yada rehabilitasyon ç ; alışma alanlarına arazi yapısına uygun olan fıstıkç ; amı , ceviz , kestane , ıhlamur ve badem benzeri meyveli tü ; rler de dikilmektedir . Bu amaç ; la bu yıl şefliklerimizde 17 bin 750 ıhlamur fidanı yetiştirilmiştir . Ihlamurdan başka fıstıkç ; amı , kestane , ceviz , badem ve yaban kirazı fidanı da ü ; retilmiştir . '

Meyveli fidanlar iç ; erisinde en yü ; ksek sayının 153 bin adet ile fıstıkç ; amı olduğunu vurgulayan Girgin , yetiştirilen bu fidanların tamamının dikim mevsiminde toprakla buluşacağını sö ; zlerine ekledi .