Atina yangını kontrol altında; sırada zarar tespiti var

Atina'nın kezeydoğusunda Cuma günü başlayan yangın tamamen kontrol altına alındı.

Atina yangını kontrol altında; sırada zarar tespiti var
 

Sabah saatlerinde sadece Karisto , Porto Germano ve Kitherona bö ; lgelerinde ç ; ok etkili olmayan yangına ise mü ; dahale ediliyor .
Sabah yerel saatle 06 : 30 ' da uç ; ak ve helikopterlerin de sö ; ndü ; rme ç ; alışmalarına katıldıkları gö ; rü ; lü ; rken , bir yerleşim yerine 500 metre kadar yaklaşan alevler son anda sö ; ndü ; rdü ; . Rü ; zgar şiddetinde dü ; şme olmasına rağmen yangının yeniden canlanma tehlikesine karşı itfaiye alarm durumunda bekliyor . Başkent Atina ç ; evresinde 1981 yılından bu yana toplam 10 yangın etkili olurken , son yangın ' ç ; evre felaketine en bü ; yü ; k zarar veren ' olarak kayıtlara geç ; ti . Bu yangında 213 bin dö ; nü ; mlü ; k alan tamamen kü ; l oldu . Kapkara bir manzaranın hakim olduğu Atina ' nın kenar semtlerinde , valilik ve belediyelerin ilk tespitlerine gö ; re en az 150 ev yangından zarar gö ; rdü ; .

Ç ; EVRE BAKANLIĞI ZARAR TESPİTİ YAPIYOR

Yangının tamamen kontrol altına alınmasının ardından Ç ; evre Bakanlığı , bugü ; n 30 teknik ekiple yangından etkilenen ev ve konutlara ilişkin zarar tespit ç ; alışması yapacak . Ç ; alışmanın bu hafta iç ; i tamamlanması bekleniyor . Ekili arazi , kü ; ç ; ü ; kbaş hayvan , zeytinlik ve seralarında zarar tespit edilen ç ; iftç ; ilere ise tazminat ö ; demesini ilgili devlet kurumu ELGA yapacak . Zarar gö ; renler , devlet yardımından yararlanabilecek .

Bu arada yangının etkili olduğu dü ; ne akşam saatlerine kadar kapalı olan yollar tamamen trafiğe aç ; ıldı . Ancak en bü ; yü ; k sorunlardan biri elektrik kesintileri . Yü ; zü ; aşkın ekiple hatlarda ç ; alışma yapan Elektrik İdaresi ' nden yapılan aç ; ıklamada , arızası giderilen hatlara elektrik verildiği duyuruldu . Kallitehnupoli ' de 24 santralin devre dışı kaldığı ifade edildi .

YANAN ALANLARA VİLLA DEĞİL AĞAÇ ; DİKİLECEK

Diğer yandan yangının ormanlık alanları ikamete aç ; mak ve villa yapmak iç ; in yakıldığına ilişkin haberler ü ; zerine Ç ; evre Bakanı Yorgos Suflias , bunun mü ; mkü ; n olmadığını sö ; yledi . Kanunda yanan ormanlık alanlarının yeniden ormana dö ; nü ; ştü ; rü ; leceği ibaresinin net olduğunu ifade etti .

KARAMANLİS YABANCI PİLOTLARA TEŞEKKÜ ; R ETTİ

Dü ; n akşam saatlerinde yangın sö ; ndü ; rme uç ; aklarının Elefsina ' daki ü ; ssü ; nü ; ziyaret eden Başbakan Kostas Karamanlis , yangına mü ; dahale eden pilot , teknisyen , itfaiye , sivil toplum ve gö ; nü ; llü ; vatandaşlara teşekkü ; r etti . Karamanlis , İtalya , Fransa , Gü ; ney Kıbrıs ve Tü ; rkiye ' den gelen pilotlara ise ' Yunanistan ve Yunan halkına yaptıkları hizmet nedeniyle şü ; kranlarını ' iletti .