Ukrayna'da, Bağımsızlık Bayramı coşku ile kutlanıyor

Ukrayna'nın, Sovyetler Birliği'nden ayrılarak bağımsızlığını ilan etmesinin 18'inci yılı coşku ile kutlanıyor.

Ukrayna'da, Bağımsızlık Bayramı coşku ile kutlanıyor
 

Bayram sabahı , Ukrayna ' nın başkenti Kiev ' inin merkezindeki Bağımsızlık Meydanı ve meşhur Kreşç ; atik Caddesi ' nde askeri geç ; it yapıldı . Askeri geç ; it tö ; renine ç ; ok sayıda asker katılırken , Ukrayna havacılık sanayisinin ü ; retimi uç ; ak ve helikopterler uç ; uş gö ; sterisi gerç ; ekleştirdi .

Bayram kutlamalarına katılan ç ; ok sayıda vatandaşın gü ; venliği ise 4 bin 500 polis tarafından sağlandı . Bağımsızlık Bayramı kutlamaları ekonomik kriz iç ; erisinde bulunan , Ukrayna hü ; kü ; metine yaklaşık 250 bin dolara mal oldu .

Kutlamalara katılan , Ukrayna Mü ; ftü ; sü ; Şeyh Ahmed Tamim Cihan ' a yaptığı aç ; ıklamada , ' Bugü ; n Ukrayna bağımsızlığının 18 ' inci yıldö ; nü ; mü ; nü ; kutluyor . Ç ; eşitli etnik halklardan oluşan Ukrayna ' da biz de , Mü ; slü ; manları temsil ettik . Biz hep beraber , Ukrayna ' nın bağımsızlığının devamı , barış , istikrar , iktisadi ve siyasi sıkıntıların son bulması iç ; in dua ettik . Biz her zaman adalet ve iyilikten yanayız . Ü ; lke gelişiminde Mü ; slü ; manların da katkıda bulunmasını istiyoruz . ' şeklinde konuştu .

Askeri orkestrasının batı mü ; ziği ç ; alarak şov yapmasını ilgi ile izleyen vatandaşlar uzun sü ; re alkışladı .

Askeri geç ; it tö ; renine zırhlı araç ; lar katılmazken , Ukrayna yeni ü ; rettiği roket ve silah sistemlerini sokakta sergilemeyi yeğledi . Bayram yerine gelen ç ; ocukların ise savaş makineleriyle oyuncaklarıyla oynar gibi oynaması ise ilginç ; gö ; rü ; ntü ; ler oluşturdu .

Valentin Sö ; mıy adlı vatandaş ise Cihan ' a ; ' Ç ; ok uzun yıllardır Ukraynalılar bağımsızlığı iç ; in mü ; cadele etti . Bu yolda ç ; ok can kaybettik . Allah ' a şü ; kü ; r şu anda bağımsızlığımızın 18 ' inci yıldö ; nü ; mü ; nü ; kutluyoruz . ' şeklinde konuştu .

Ukraynalı genç ; lerden Hanna Malovskiy ise , ' Ukrayna ' nın bağımsızlığı bü ; tü ; n halkın kutlaması gereken bir bayram . Ö ; zgü ; rlü ; k iyi bir şey . Ö ; zgü ; r ve adil bir devlette yaşamak ise mü ; kemmel bir şey . ' dedi .

Bayram ö ; ncesinde yapılan anketlerde 2009 yılının Ağustos ayında bir referandum olsaydı , Ukrayna ' nın bağımsızlığını ister miydiniz? sorusuna , Ukraynalıların sadece yü ; zde 52 ' si bağımsızlıktan yana oy kullanırdık şeklinde cevap verirken , yü ; zde 25 ' i ise Ukrayna ' nın Sovyet Rusya ' sından ayrılmasına karşı ç ; ıktı . Kalan yaklaşık dö ; rtte birlik bir oran ise oylamaya katılmayacaklarını yada kararsız kaldıklarını bildirdi .

1991 yılında yapılan referandum da ise seç ; menlerin yü ; zde 90 ' nı ü ; lke bağımsızlığına destek vermişti .