Türk vatandaşı olan İngiliz asıllı genç, kasım ayında askere gidiyor

Babasıyla turist olarak iki yıl önce Van'a gelen İngiliz asıllı Daniel Ömer Kropacek (20), çok beğendiği Gevaş ilçesine yerleşti. Akdamar Adası karşısında bulunan bir restoranda çaycılık ve tercümanlık yapan Kropacek, Türk vatandaşlığına geçtikten sonra kasım ayında askere gitmeye hazırlanıyor.

Türk vatandaşı olan İngiliz asıllı genç, kasım ayında askere gidiyor
 

Annesi Ankaralı bir Tü ; rk , babası İngiliz olan Kropacek , 2007 yılında babası ile Van ' a turist olarak geldi . Gevaş ilç ; esindeki Akdamar Adası ' nı gezdikten sonra iskelenin yanında bulunan restoranda dinlenen Kropacek , bö ; lgenin gü ; zelliği ve insanların sıcakkanlılığından etkilenince hayatının kararını aldı .

İngiltere ' ye dö ; ndü ; kten sonra babasının izniyle geç ; en yıl tatil iç ; in tekrar Van ' a gelen Kropacek , restoranda ç ; alışma istediğini işletmecilere aktardı . Kropacek ' in bu isteğini memnuniyetle karşılayan restoran işletmecisi Kropacek ' i işe aldı .

Restoranın bulunduğu alanda ç ; adır kurarak 2 ay burada kalan Kropacek , bu sü ; re zarfında ç ; aycılık yaparak Tü ; rkç ; esini ilerletmeye ç ; alıştı . Kropacek , aynı zamanda Akdamar Adası ' nı gezmek iç ; in gelen turist kafileleriyle ilgilenirken , turistlerle restoran ç ; alışanları arasında da tercü ; manlık yaptı . İki ayın sonunda ü ; lkesine dö ; nen Kropacek , bu yılın Mart ayında tekrar Gevaş ' a geldi .

Aynı yerde ç ; adırını kuran Kropacek , bir yandan Tü ; rkç ; esini ilerletirken , diğer taraftan Tü ; rk kü ; ltü ; r ve geleneğini ö ; ğrenince Tü ; rkiye ' yi daha da sevmeye başladı . Tü ; rk vatandaşlığına geç ; meye karar veren Kropacek , Tü ; rk kimliğini aldıktan sonra Ö ; mer ismini kullanmaya başladı . Restoran ç ; alışanlarını kendisine ' Ö ; mer ' diye hitap ettiği Kropacek , bu hitaptan mutluluk duyduğunu belirtti .

Kropacek , askere gitmeden ö ; nce Eylü ; l ayında İngiltere ' ye giderek babasıyla vedalaştıktan sonra gelip askerlik işlemlerini yapacağını kaydetti .

Van ' ı ve Gevaş ' ı ç ; ok sevdiğini dile getiren Kropacek , burada huzurlu bir yaşamı olduğunu , bu restoranda ç ; alışmaktan mutluluk duyduğunu aç ; ıkladı .

İnsanlarla ve ç ; alışma arkadaşlarıyla gü ; zel ilişki kurduğunu ifade eden Kropacek , zaman zaman Van ve ç ; evresini gezdiğini kaydetti . İstanbul , Ankara , İzmir , Erzurum ' u gezdiğini aktaran Kropacek , Tü ; rkiye ' yi ve insanların ç ; ok sevdiğini vurguladı .

Restoran ç ; alışanları ise Ö ; mer ' i aileden biri olarak gö ; rdü ; klerini belirterek , Ö ; mer ' in kendilerine İngilizce , kendilerinin ona Tü ; rkç ; e ö ; ğrettiğini anlattı .

Tü ; rk kü ; ltü ; rü ; ne ç ; abuk uyum sağladığını dile getiren restoran ç ; alışanları , askere gitmeden ö ; nce kendisini Tü ; rk geleneklerine gö ; re uğurlama yapacaklarını ifade etti .