Otobüs durakları arasındaki mesafe mahkeme koridorlarında

İzmir'in Çiğli İlçesi'ndeki bazı sivil toplum kuruluşları, durak aralarını çok uzun bırakan ve kaldırımları engellilere uygun yapmayan İzmir Ulaştırma Koordinasyon Merkezi'ni mahkemeye verecek.

Otobüs durakları arasındaki mesafe mahkeme koridorlarında
 

Tü ; rk Standartları Enstitü ; sü ; ' ne gö ; re iki durak arası mesafenin bin 200 metreyi geç ; emeyeceğini belirten Ç ; iğli ' ye Gö ; nü ; l Verenler Derneği Başkanı Hü ; seyin Karaman , kaldırımların da kalabalık yerlerde 2 metreden dar olamayacağını kaydetti .


Ç ; iğli ' deki sivil toplum ö ; rgü ; tleriyle bir araya gelerek imza kampanyası dü ; zenlediklerini ifade eden Karaman , kampanyaya Esnaf ve Sanatkâ ; rlar Odası , Esnaf ve Kefalet Kooperatifi , Sanayici ve İşadamları Derneği , Engelliler Derneği , Trakyalılar Derneği , Erzurumlular Derneği ve Kö ; yiç ; i Mahallesi Muhtarlığı ' nın da destek verdiğini aç ; ıkladı .
Ç ; iğli ' ye Gö ; nü ; l Verenler Derneği Yö ; netim Kurulu ü ; yesi Gö ; khan Aslan ise , ' Esnaflar , yol ç ; alışmaları sırasında zaten iflasın eşiğine geldi . Şimdi ise bü ; tü ; n vatandaşların hayatı engellerle doldu . Buna sessiz kalmadık ve dava aç ; tık . Şimdi de duraklarımız iç ; in dava aç ; ıyoruz ' diye konuştu . Sivil toplum ö ; rgü ; tleri bir sü ; re ö ; nce de , Anadolu Caddesi-Altınyol - Bü ; yü ; kç ; iğli Kavşağı alt geç ; idinin projelere aykırı yapıldığı gerekç ; esiyle İzmir Bü ; yü ; kşehir Belediyesi ' ni mahkemeye vermişti .