Nokia'dan bilgisayar atağı!

Son olarak tanıttığı N 97 modeliyle dünya çapında büyük bir ilgi gören cep telefonu devi Nokia, telefonunun yanında özellikle bilgisayar üretimiyle pazar payını sürekli büyüten Apple, ve Samsung gibi rakipleriyle olan rekabeti kızıştıracak bir hamleye imza atarak 'Booklet 3G' adını verdiği ilk bilgisayar modelini piyasaya tanıttı.

Nokia'dan bilgisayar atağı!
 

Kısa sü ; re ö ; nce İntel ile stratejik bir işbirliği anlaşması imzalayan Finlandiya merkezli cep telefonu devinin bilgisayar sektö ; rü ; ne gireceği sö ; yleniyordu . Ancak Nokia yapılan ç ; alışmaları sır gibi saklıyor ve konuyla ilgili herhangi bir aç ; ıklama yapmıyordu . Beklenen aç ; ıklama bugü ; n Nokia İskandinavya ü ; retim mü ; dü ; rü ; Jo Harlow ' dan geldi .

' Nokia Booklet 3G ' yi devrim olarak değerlendiren Harlow Nokia ' nın netbook sektö ; rü ; ne girdiğini doğruladı ve yeni cihazla ilgili bilgiler verdi . Booklet 3G ' de dü ; nya devi İntel tarafıdan ü ; retilen işlemcilerin kullanılacağını sö ; yleyen Harlow , iki firma arasında stratejik işbirliği anlaşması imzalandığını sö ; yledi . Dü ; nyanın en bü ; yü ; k cep telefonu imalatç ; ısının yeni dizü ; stü ; bilgisayarı ' Booklet 3G ' nin bazı ö ; zellikleri ise şö ; yle olacak : ' Booklet 3 G ' sadece 1 , 25 kg ağırlığında ve 10 inc bü ; yü ; klü ; ğü ; nde olacak . Kasası Alü ; minyum olarak tasarlanan yeni netbook 12 saatlik pil ö ; mrü ; ne sahip olacak . Bunların yanında Booklet 3G ' nin en ö ; nemli ö ; zelliği ise bağlantı ö ; zelliklerinde saklı olacak . Ç ; ü ; nkü ; gelen bilgilere gö ; re Nokia ' nın yeni netbook ' u , WiFi ve Bluetooth gibi iletişim teknolojilerine ek olarak kablosuz geniş-bant internet iç ; in 3G/ HSPA desteği de sunacak .

Nokia , Booklet 3G ' nin fiyatını ve ne zaman piyasaya sunulacağın şimdilik sır gibi saklanıyor . Ancak 2 Eylü ; l ' de gerç ; ekleştirilecek olan ' Nokia World ' isimli etkinlikte merakla beklenen bu bilgilerin ve cihazla ilgili diğer detayların aç ; ıklanması bekleniyor .

Mobil teknolojisindeki uzmanlığını krize rağmen bü ; yü ; yen laptop sektö ; rü ; ne aktarmayı hedefleyen Nokia bu sayede rakipleriyle olan rekabetinde bir adım ö ; ne geç ; meyi hedefliyor . ( CİHAN )