Mustafa Öztürk: 'Demokratik açılım şart'

AK Parti Hatay Milletvekili Mustafa Öztürk, binlerce gencecik fidanların, delikanlıların kaybedildiği, kanın ve gözyaşının dinmediği, insan kaynaklarının heba edildiği ülkede huzur ve çatışmazlık ortamı isteniyorsa demokratik açılım şart olduğunu söyledi.

Mustafa Öztürk: 'Demokratik açılım şart'
 

Konuya ilişkin aç ; ıklama yapan AK Parti Hatay Milletvekili Ö ; ztü ; rk , son 25 yılda 230 milyar dolar mali kaynağın terö ; rde harcandığını anımsatarak , insanların ; eğitim , sağlık ve ç ; evre kalitesi ile gelir seviyesi yü ; ksek , gü ; venli ve ö ; zgü ; r ü ; lkelerde yaşamak istediğini dile getirdi . Kaynakların terö ; re değil demokratikleşmeye , kalkınmaya , sağlığa , eğitime ve ç ; evreye ayrılması gerektiğini kaydeden Ö ; ztü ; rk , demokratik aç ; ılım ç ; alışmalarının odağında insan hakları olduğunu dile getirdi .

Terö ; r sorununun ç ; ö ; zü ; lmediği ; demokrasinin kurumsallaşmadığı ü ; lkelerde , mali kaynaklarının ç ; oğu eğitim , hastane , okul , yol ve kö ; prü ; yapımı yerine terö ; re harcandığını anlatan Ö ; ztü ; rk şö ; yle konuştu : ' Bö ; yle ü ; lkelerde insanlar fikirlerini ö ; zgü ; rce ve gü ; venli olarak ifade etmekten ç ; ekinirler . Demokrasi , hukuk ve refah seviyesi yeterince gelişmez . Bireysel hak ve ö ; zgü ; rlü ; kler kısıtlıdır . Toplumun kü ; ltü ; rü ; , geleneği ve dili ö ; nemsenmez . Hedef , tek tip insan yetiştirmektir . İnsanlar , inanç ; larını dilediği gibi yaşayamazlar . İnsanların hesap sorma ve sorgulama hakkı kısıtlıdır . İnsanlar , geleceğe gü ; ven iç ; inde bakmazlar . Kamuya ait mali kaynakların nerede ve nasıl harcandığının hesabı yeterince sorgulanmaz . Mali kaynakların ö ; nemli kısmı , kalkınma yerine terö ; re harcanır . Ç ; atışmalar , kavgalar ve gerilimler istihdam oluşturulmasını engeller . Mali kaynakların ö ; nemli kısmı terö ; re harcandığı iç ; in eğitimde , gelişmiş ü ; lkelerin kalitesini yakalamak mü ; mkü ; n olmaz . Eğitim sistemi , analitik dü ; şü ; nce yerine ezbere dayanan tek tip insan yetiştirme esasına dayanmaktadır . İnsan sağlığı ö ; nemli olmadığı iç ; in gıda gü ; venliği ç ; okta ö ; nemli değildir . İnsanlar sağlıklı ve gü ; venli bö ; lgede yaşamadıkları sü ; rece ü ; lkede ç ; ok ciddi gö ; ç ; ve fukaralaşma , ç ; arpık yapılaşma ve gecekondulaşma sorunu yaşanır . Ç ; evreye yeterli mali kaynak ayrılmadığından dolayı şehirlerin havası kirli , arıtılmayan evsel ve endü ; striyel atık sular , iç ; me suyu kaynaklarını tehdit eder ve vahşi olarak depolanan ç ; ö ; pler yeraltı ve yer ü ; stü ; su kaynaklarını kirletir . Son 25 yılda 230 milyar dolar mali kaynağın terö ; rde harcandığı ü ; lkede , huzur ve ç ; atışmazlık ortamı isteniyorsa demokratik aç ; ılım şarttır '