Kastamonu Havaalanı bu kez oto yarışlarına ev sahipliği yaptı

Kastamonu'da 1990'lı yıllarda, her ile havaalanı kampanyası kapsamında yapılan, ancak yolcu uçağı ile tanışamadan kapatılan Kastamonu Havaalanı, bu kez oto yarışlarına ev sahipliği yaptı.

Kastamonu Havaalanı bu kez oto yarışlarına ev sahipliği yaptı
 

Yaklaşık 3 trilyon Lira ' ya mal olan ve ö ; nceki yıllarda ç ; iftler iç ; in dü ; ğü ; n salonu , maket uç ; ak gö ; steri alanı , Kastamonuspor dinlenme tesisleri olarak kullanılan , hatta bü ; yü ; kbaş hayvanların otladığı Kastamonu Havaalanı bu kez hız tutkunları iç ; in otomobil yarış pisti oldu .

' Kastamonu Cadde 37 Platformu ' ev sahipliğinde Ankara , Ç ; ankırı , Ç ; orum , Karabü ; k , Amasya , Zonguldak ve İzmit ' ten gelen hız ve modifiye araç ; tutkunu genç ; ler Kastamonu Havaalanı ' nda buluştu . Yaklaşık 80 aracın katıldığı drag yarışlarında genç ; ler otomobilleriyle hü ; nerlerini sergiledi . Bazı genç ; lerin otomobilleri ile gö ; steri yaptığı yarışları yaklaşık 3 bin kişi izledi . Kastamonulu genç ; ler Muhammed Sağdıç ; , Semih Ayvadoğlu , Ceyhun Minaz ve Hakan Ö ; meroğlu tarafından organize edilen drag yarışlarında otomobiller ve motosikletler pistlerde yarıştı . Yarışlarda herhangi bir olumsuz durum yaşanmadı .

Kastamonu Havaalanı ' nı ç ; ok beğendiklerini sö ; yleyen genç ; ler , otomobil tutkunlarının daveti ü ; zerine ç ; eşitli illere gittiklerini belirterek , Anadolu ' nun birç ; ok ilinden davet aldıklarını , Kastamonu ' ya da otomobil yarışı hayranı arkadaşların daveti ü ; zerine geldiklerini ve ç ; ok beğendiklerini ifade ettiler .

Kastamonu Ö ; zel İdaresi mü ; lkiyetinde olan ve işletilebilmesi iç ; in başta Kastamonu Valisi Mustafa Kara olmak ü ; zere Kastamonuluların yoğun ç ; aba sarf ettiği Kastamonu Havaalanı ' nın son olarak Tü ; rk Havacılık ve Uzay Sanayi A . Ş ' ye ( TUSAŞ ) devri gü ; ndeme gelmişti . Kastamonu İl Ö ; zel İdaresi tarafından şimdiki parayla 3 milyon TL ' ye yıllar ö ; nce yapılan havaalanıyla ilgili TUSAŞ ' la gö ; rü ; şmelerin bir yandan devam ettiği ö ; ğrenildi .