İbrahim Şahin'den suikast krokileri

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve ardından tutuklanarak cezaevine gönderilen İbrahim Şahin'den suikast krokileri çıktı.

İbrahim Şahin'den suikast krokileri
 

İbrahim Şahin ' den ele geç ; irilen suikast krokileri , 3 . iddianamenin ek klasö ; rü ; nde ayrıntılı şekilde yer alıyor . Buna gö ; re , Şahin ' in hedefinde Ermeni Patriği Mesrob Mutafyan , Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız ve Alevi Bektaşi Genel Sekreteri Kazım Genç ; , Ankara Eryaman ' da bulunan bir alışveriş merkezi var . Krokilerde saldırıların nasıl gerç ; ekleştirileceği geniş şekilde yer alıyor . Suikastlarda LAW silahlarının kullanılması planlanmış . İbrahim Şahin ' in evinde bulunduğu belirtilen krokinin gö ; sterdiği yerde yapılan aramalarda 2 adet dolu LAW silahı ele geç ; irilmişti . 11 Ocak 2009 ' da tutuklanması istemiyle sevk edildiği mahkemede şok ifadeler vermişti . Diyarbakır ' daki 7 . Kolordu Komutanı Korgeneral Bekir Kalyoncu ' nun , ' Yeni oluşturulacak terö ; rle mü ; cadele mü ; steşarlığına atanacaksın ' diyerek kendisini gö ; reve ç ; ağırdığını ileri sü ; rmü ; ştü ; . İddia , bir gü ; n sonra Genelkurmay tarafından yalanlanmıştı .

İbrahim Şahin ' in , suikast dü ; zenleyeceği isimleri ' infaz edilecekler ' başlığı altında not aldığı ortaya ç ; ıktı . Ç ; eşitli il ve ilç ; elerde yaşayan Ermeniler ile yurtsever olmayan vatandaşlara yö ; nelik , tek tek fişlenmeler yaptığı belirlenen Şahin ' in en ç ; ok dikkat ç ; eken notu ise Kars ' ın Sarıkamış ilç ; esi ile ilgili olanı . 141 . klasö ; r 386 . sayfada yer alan Şahin ' e ait ajanda notlarında 1915 olaylarından sonra Anadolu ' da kalan Ermenilerin hangi ilde ne kadar nü ; fuslarının olduğu yazıyor . Ajandada Kars ' ın Sarıkamış ilç ; esine yö ; nelik yapılan fişlemelerde , Kü ; rt vatandaşlar ' yurtsever ' , ' zengin ' , ' gü ; venilir olanlar ' ve ' gü ; venilir olmayanlar ' diye mahalle mahalle , kö ; y kö ; y fişlenmiş . Fişlemelerin ardından ise ' infaz edilecekler ' in listesi el yazısıyla yazılarak şu şekilde belirlenmiş : ' Gü ; lantep ( Benyol ) kö ; yü ; nden İsmet Yolcu ve Hasan adındaki yeni muhtar ile Hamamlı kö ; yü ; nden Basri Gö ; kç ; en . ' Ayrıca , ismi geç ; en tü ; m şahıslarla ilgili de , fırıncı Fevzi Alptekin ' den bilgi alınabileceği notu da dü ; şü ; lmü ; ş