Atatürk Havalimanı'na sigara odası tartışması

İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Ulutaş, Atatürk Havalimanı'na standart dışında sigara içme odası yapılmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Atatürk Havalimanı'na sigara odası tartışması
 

İşletmeci firma TAV ' ın dış hatlar terminalinin aprona bakan kısmında sigara odası yaptığı haberi , tiryaki yolcu ve ç ; alışanları biran iç ; in sevindirmişti . Ancak aynı zamanda Mü ; lki İdare Amiri olan Ulutaş , gü ; venlik komisyonu toplantısında havalimanına sigara odası yapılmasına yö ; nelik bir karar almadıklarını dolayısıyla bö ; yle standart dışı bir uygulamaya da izin verilemeyeceğini ifade etti .

TAV yetkilileri , yasak başladığından bu yana sigara tiryakisi yolcu ve ç ; alışanlardan gelen şikayetleri dikkate alarak dış hatlar gidiş pasaport arkasında bulunan bir kafeteryanın aprona bakan uzantısında ö ; zel bir bö ; lü ; m oluşturdu . Apron gü ; venliği de sağlanarak yapılan bö ; lü ; mü ; n bazı noktaları duman birikmesini ö ; nlemek iç ; in aç ; ık yapıldı . Bunun yanında terminalin mevcut havalandırma sisteminden ayrı iç ; erideki dumanı kısa sü ; rede tahliye edecek havalandırma tesisatı kuruldu . Benzer odadan terminalin belirlenmiş iki noktasında daha inşa edileceği belirtildi .