AK Parti'li eski vekil: Cezaevi'nin altında kemikler var

AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili Avukat Cavit Torun tarafından, son günlerde boşaltılması ve yerine 'Eğitim Kampusu' yapılması gündeme gelen Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nin altında, ceset ve kemiklerin bulunduğuna ilişkin bir açıklama geldi. Bazı gözaltıların bu cezaevinde gerçekleştiğini dile getiren Eski Milletvekili, “Bu konuda ciddi kuşkularım vardır' diye konuştu.

AK Parti'li eski vekil: Cezaevi'nin altında kemikler var
 

Tarım ve Kö ; yişleri Bakanı Mehdi Eker ' in boşaltılıp yerine eğitim kampusu yapılacağını aç ; ıkladığı Diyarbakır ' da 12 Eylü ; l askeri harekatının ardından adı işkence ve ö ; lü ; mlerle anılan , Diyarbakır E Tipi Cezaevi ' yle ilgili ' Cezaevinden her gü ; n ö ; lü ; m haberleri geliyordu . Duruşmada hâ ; kim sorunca asker , ' ö ; ldü ; ' , ' intihar etti ' veya ' kendini yaktı ' diyordu . Bazı gö ; zaltılar orada gerç ; ekleşiyordu . Bu konuda ciddi kuşkularım vardır . Ben onun iç ; in orası eğitim kampü ; sü ; yapılacaksa ö ; ncelikle o binaların yıkılıp zeminlerinin kazılmasını istiyorum ' diye konuşan AK Parti Diyarbakır eski Milletvekili Avukat Cavit Torun da , ilginç ; iddia ortaya attı . 12 Eylü ; l dö ; neminde kentte avukatlık yapan eski milletvekili Torun , cezaevinin altında kemik ve cesetlerin bulunduğunu sö ; yledi .

KİMLERİN CESEDİ Ç ; IKACAK

Cezaevinin kampü ; s yapılmadan ö ; nce mevcut binaların tamamen yıkılıp , yerine yenilerinin yapılmasını da isteyen Torun , bu konuda Diyarbakır ' da yayınlanan yerel Sö ; z gazetesine yazdığı kö ; şe yazısında , şunlara yer verdi ; ' Bu ç ; ok gü ; zel bir davranış olur . Bü ; yü ; k acıların yaşanmış olduğu bu mekanın cezaevi olmaktan ç ; ıkarılarak , eğitim iç ; in kullanılır hale gelmesi , gelecek nesillere aktarılacak ayıplarımızın ü ; zerinin ö ; rtü ; lmesine vesile olur . Bü ; yü ; k acıların yaşandığı ve bü ; yü ; k ayıplara sebep olan mevcut binalarda temiz , duru bir eğitimin yapılmasını da pek mü ; mkü ; n gö ; rmü ; yorum . Bir de bu mekanların yıkımının bir faydası daha olacak . O da zeminlerinden bakalım kimlerin cesetleri ç ; ıkacak . Olayın bu yö ; nü ; nü ; n ne kadar ö ; nemli olduğunu hiç ; hatırdan ç ; ıkarılmamalıdır . Aklımdan ' Bu cezaevi binalarının yıkımından sonra ortaya ç ; ıkacak olan alanın Hü ; rriyet Parkı olarak dü ; zenlenmesi mü ; mkü ; n olmaz mı ' diye geç ; iyor . Ama , her halde eğitim daha ö ; nemli . O gü ; nleri yaşayanlar bugü ; nleri hayal bile edemezler . '